Ultima oră

A murit cetăţeanul Petre Vintilă

Silvia Vrînceanu Nichita
10 oct 2011 2960 vizualizări
Inginerul Petre Vintilă, administrator la şapte blocuri în Focşani şi fost candidat la Camera Deputaţilor, la fotoliul de primar al Focşaniului, dar şi pentru un loc de ales independent în Consiliul Local Focşani la alegerile din 2008, a trecut la cele veşnice săptămîna trecută, fiind condus pe ultimul drum duminică, de la capela Bisericii Săpunari, de rude, prieteni, dar şi de vecinii de la Asociaţia de proprietari nr. 602 de pe strada Alexandru Vlahuţă.

Petre Vintilă avea 65 de ani şi a fost răpus de bolile de care suferea, se pare pe fondul fumatului excesiv. Chiar dacă era pensionar, Petre Vintilă era un cetăţean implicat în comunitate, fiind prezent adesea la şedinţele legislativului focşănean, unde avea o poziţie critică la adresa administraţiei locale dar mai ales a conducerii ENET SA. Acesta milita pentru eficientizarea costurilor la întreţinere şi pentru anveloparea blocurilor de locuinţe. “Daca se va mai opri apa caldă pentru neplata gazelor, directorul ENET să fie demis a doua zi”, scria administratorul de bloc într-un articol intitulat “Decalogul lui Vintilă” şi publicat în ziarul nostru acum doi ani, în care administratorul propunea zece soluţii pentru gestionarea crizei energetice din Focşani. În campanie, Vintilă cerea celor care conduc municipiul să organizeze “adunări populare, la 6 luni, convocate de primar, cu tema «Starea Municipiului»", similare cu "Starea Naţiunii" de peste Ocean în care să fie puse pe tapet minusurile din urbe. Potrivit CV-ului său din campania electorală, Petre Vintilă era “născut în zodia leu (12 august 1946) şi a lucrat ca inginer chimist, ofiţer armă chimică, profesor de liceu, şef oficiu calcul, lider de sindicat la Propact şi Romagremin”. În ultimii ani a fost administrator şi preşedintele unei asociaţii de proprietari din cartierul Bahne. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
PAPILLON, acum 4588 zile, 20 ore, 52 minute, 10 secunde
DA A FOST UN CETATEAN MODEL, A FOST UN LUIPTATOR, II PLACEA DREPTATEA SI CORECTITUDINEA, CE NU PREA SE GASESC PE TOATE DRUMURIEL CESTE TRIBUTE, MAI RAR OAMENI CA VINTILA CARUIA II ADUC UN OMAGIU LA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.