Ultima oră

“Mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la 100 de ani”

Aurelian Ivan
30 sep 2011 1993 vizualizări
Toader Bostănaru este cel mai longeviv om din cei aproape 5.000 de locuitori cît are comuna Goleşti u bătrînul este bunicul viceprimarului din comună şi i-a cununat pe părinţii primarului Alexandru Zar

Cel mai în vîrstă locuitor al Goleştiului, născut şi crescut în comuna de lîngă Focşani, a împlinit ieri 100 de ani. Născut în  anul 1911, Toader Bostănaru, a trecut prin cele două războaie mondiale, a trecut de marea foamete de după război şi a ajuns pînă în 2011 să povestească toatea astea copiilor, nepoţilor, strănepoţilor şi stră-strănepoţilor. “Picioarele nu mă mai ajută, în rest aud bine, văd bine”, spune bătrînul Toader. Moş Toader se laudă cu sprijinul a doi băieţi pe care îi are, dar este mîndru şi de nepotul său, care întîmplător este viceprimarul comunei Goleşti,Vasile Bostănaru. “Să ajungi la 100 de ani e ceva! Nimeni din familie nu a fost atît de longeviv, numai Dumnezeu ştie cît ţi-e scris”, a spus acesta emoţionat. Unul din cei doi copii ai bătrînului, Ion Bostănaru, îşi aduce aminte de anii grei de care a avut parte tatăl său. “Ne povestea, copii fiind, eu şi fratele meu, cum, de foame, în timpul războiului mînca iarbă. Odată ne-a spus despre o zi de pe front cînd în faţa lui a căzut o bombă care i-a zburat capul unuia din camarazii lui. L-a îngrozit ceea ce a văzut”, povesteşte fiul bătrînului, Ion Bostănaru. În spatele longevităţii goleşteanului există un secret. “Nu a mîncat carne multă, nu a mîncat grăsimi şi nici nu a consumat băuturi alcoolice. A fost foarte calm, răbdător”, ne-a spus Elena Bostănaru, nora bătrînului. Centenarul din Goleşti a atins multe vieţi în cei 100 de ani. Este cel care i-a cununat pe părinţii actualului primar al comunei, Alexandru Zar. “Am un sentiment de bucurie pentru că bătrînul este cel care i-a cununat pe părinţii mei. Este un om gospodar, un om demn de urmat. Comuna Goleşti are aproape 5.000 de locuitori, el este cel mai longeviv. Din partea Primăriei i-am oferit de ziua lui un tort şi un cec în valoare de 500 de lei “, ne-a declarat primarul Alexandru Zar. O sticlă de şampanie şi un buchet de flori a primit bătrînul goleştean din partea pensionarilor din PSD, prin reprezentantul lor, fostul ziarist Petrică Butuc. Bătrînul a privit cu multă bucurie pe cei care au venit să îl felicite şi într-o simplă propoziţie şi-a exprimat fericirea. “Mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la această vîrstă”, a încheiat longevivul goleştean. (Aurelian IVAN)


Ziua Internaţională a Persoanelor Vîrstnice


Prefectul Ion Oprea şi Vasile Vîlcu, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vîrstnice au transmis ieri un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice, sărbătorită în fiecare an pe 1 octombrie. „În data de 1 octombrie, mai mult decît în oricare altă zi a anului, ne aplecăm cu respect în faţa concetăţenilor noştri vîrstnici, pentru contribuţia însemnată pe care au avut-o de-a lungul anilor în dezvoltarea societăţii româneşti. În această zi de sărbătoare, adresăm pensionarilor, tuturor vîrstnicilor din Vrancea, calde urări de sănătate, viaţă lungă şi liniştită alături de cei dragi”, transmit cei doi. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.