Ultima oră

Tinerii consilieri locali şi-au prezentat realizările la final de mandat

Mihaela Beșleagă
19 sep 2011 1336 vizualizări
Alegerile pentru noul for de conducere al elevilor vor avea loc pe 4 octombrie

Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Focşani a ajuns la finalul mandatului de doi ani, 2009-2011, iar actualii consilieri locali şi primarul tinerilor, cuzistul Alexandru Munteanu, se pregătesc să predea ştafeta unei noi echipe, care va fi aleasă la începutul lunii octombrie. Actualii membri ai CLT şi-au prezentat ieri, la Primăria Focşani, realizările de pe parcursul celor doi ani de mandat, circa 30 de proiecte dedicate tinerilor din municipiu cu diverse ocazii, cum ar fi căsătoriile de Dragobete, Moş Crăciun European, Mărţişor, 1 Iunie, Ziua Europei sau Ziua Tineretului. Viceprimarul Bogdan Matişan a felicitat echipa pentru proiectele derulate, inclusiv cel de ecologizare a Parcului Bălcescu, intitulat „ Şi curat şi frumos… pentru un parc spectaculos”, însă a taxat şi comportamentul necivilizat al unor tineri care devastează unele locuri publice din oraş. „Vă felicit pentru proiectul cu parcurile, sperăm să aibă şi mai mare impact anul acesta. Nu am uitat nici de ideea voastră de a da nume aleilor din parcul Bălcescu după denumirea liceelor, pentru a fi astfel şi mai responsabili cu mediul înconjurător. Totuşi, este regretabil că unii dintre tineri, certaţi cu bunul simţ, lasă în urma lor bănci rupte, graffiti acolo unde nu trebuie, ceea ce urîţeşte faţa oraşului”, a spus Matişan. Acesta a subliniat că Alexandru Munteanu este un model de urmat pentru tinerii din oraş şi nu numai, datorită perseverenţei şi reuşitelor sale atît pe plan şcolar cît şi extraşcolar. Actualul primar al tinerilor din Focşani este şi preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi recent vicecampion naţional la judo. Cuzistul Alexandru Munteanu a prezentat şi calendarul alegerilor pentru mandatul CLT Focşani 2011-2013, la care pot participa elevii de clasa a IX-a şi a X-a din toate liceele din Focşani. Astfel, listele candidaţilor vor fi afişate în şcoli pe 27 septembrie, campania electorală se va desfăşura între 28-30 septembrie, iar pe 30 septembrie va avea loc un forum al candidaţilor în fiecare liceu. Alegerile se vor desfăşura pe 4 octombrie, zi în care pot fi depuse şi contestaţii, iar pe 5 octombrie vor fi afişate rezultatele finale. Din cei 21 de consilieri aleşi la 1 octombrie 2009 la final de mandat au rămas doar 7. (Mihaela BEŞLEAGĂ)

CLT Focşani a scris ziarul PAL-TIN la Rîşnov

Tinerii consilieri locali din Focşani au participat în perioada 3-8 septembrie la Rîşnov la cea de-a XIII-a ediţie a Reuniunii Naţionale a Reţelei PAL-TIN (Participarea Tinerilor la Administrarea Locală, n. r.). Reuniunea a avut ca temă „CLT – o portavoce a tinerilor din comunitate” şi a abordat modul cum pot fi influenţate deciziile publice de către tineri. Focşănenii au editat pe parcursul reuniunii ziarul care a apărut în fiecare zi şi spun că s-au bucurat de o mare apreciere. „Ne-am ocupat de ziarul reuniunii, care apărea în fiecare zi şi am făcut o imagine foarte bună. De asemenea, am avut 10 proiecte, cele mai multe din ţară”, a spus Alexandra Scînteianu, secretarul CLT Focşani. Tinerii consilieri locali se laudă cu cel mai mare buget alocat de Primărie din toată ţara. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.