Ultima oră

Turul Vrancei: Magistraţii vrînceni se “şcolesc” pentru noul Cod Civil

Ziarul de Vrancea
14 sep 2011 1200 vizualizări
Introducerea de la 1 octombrie a noilor modificări în Codul Civil îi obligă pe magistraţi să se pună la curent cu schimbările, în cadrul unor instruiri organizate de Institutul Naţional al Magistraturii.

Trei magistraţi de la Judecătoria Focşani, respectiv Frăsina Mihalache, Anişoara Topor şi Anca Mihaela Trofin, au aflat deja noutăţile ce privesc Moştenirea, Bunurile şi Obligaţiile. De azi, la cursuri va participa magistratul Emilia Botezatu, de la Judecătoria Focşani, la modulul ce priveşte Contractele civile speciale. Pentru cursul de instruire din 22-23 septembrie vor mai merge alţi doi magistraţi, Mariana Grădinescu (Judecătoria Focşani) şi Irina Şerbănuţ (Judecătoria Panciu) pentru modului privind Raporturile juridice de familie şi Sancţiunile în dreptul civil. La ultima sesiune organizată de INM vor participa Simona Nicolau, şefa secţiei Comerciale şi de Contecios a Tribunalului, alături de Dinu Jelea şi Luminiţa Soare de la Judecătoria Focşani. „Modificările aduse de noul Cod Civil vor fi discutate şi în cadrul şedinţelor de învăţămînt profesional care se organizează la nivelul fiecărei instanţe”, a anunţat Tribunalul. (G. S.)
 
Eşti şomer? Peste 200 de locuri de muncă te aşteaptă în Vrancea


Angajatorii vrînceni ofertează pînă pe 21 septembrie nu mai puţin de 216 locuri de muncă. Aşadar, se caută zece zidari tencuitori, zece şoferi de autoturisme şi camionete, cinci muncitori pe excavator, 15 fierari betonişti, cinci macaragii şi trei îngrijitori de clădiri. De asemenea, cei care sînt în căutarea unui loc de muncă mai pot opta pentru un post de director de magazin, un post de vînzător ambulant de produse alimentare. Domeniul confecţiilor textile este şi el cît se poate de ofertant cu peste 50 de locuri de muncă vacante pe diferite posturi. Peste hotare, în Spaţiul Economic European (SEE) oferta locurilor de muncă nu a suferit prea multe schimbări faţă de săptămîna trecută. Danezii caută 20 de îngrijitori de animale, cehii 20 de muncitori necalificaţi, iar nemţii solicită fără prea mult succes 101 muncitori în bucătărie. Oferta poate fi studiată pe îndelete la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) cu sediul în Bulevardul Unirii. (S. T.)


Conferinţa masonilor

Mîine începe la Bucureşti conferinţa “O punte între orient şi occident. Francmasonerie, fraternalism şi regimuri totalitare/dictatoriale în secolul trecut”, care va avea şi un invitat din Vrancea în persoana medicului veterinar Paul Alexandru. Acesta a fost invitat să participe la eveniment din partea Academiei Romane, care l-a remarcat, după cum ne-a spus, după ce a scris cartea “Despre cunoaştere şi natura umană”, lansată anul trecut. În această va avea loc sesiunea de deschidere şi cuvîntul de bun venit al preşedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc. Mîine şi sîmbătă vor avea loc prezentărilor invitaţilor de seamă ai manifestărilor şi discuţii pe aceste teme. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.