Ultima oră

Un vrincean a murit la Spitalul Galati ca urmare a unei infectii intraspitalicesti

Silvia Vrînceanu Nichita
31 aug 2011 906 vizualizări
Unul dintre pacientii de la Spitalul “Sfintul Andrei” din Galati, care a murit ca urmare a focarului de infectie nosocomiala, este de loc din Vrancea, mai exact din comuna Vinatori.

Barbatul a fost contaminat cu Acinetobacter, o bacterie foarte periculoasa, in timpul interventiei chirurgicale. Plaga s-a suprainfectat, fapt care a condus la decesul barbatului. Acesta este cel de-al doilea deces înregistrat la un pacient infectat în spitalul galatean. Directorul Directiei de Sanatate Publica Galati, Valentin Boldea, a declarat ca au fost recoltate probe din Sectia de neurochirurgie, unde a fost depistat focarul, dar si din Sectia de terapie intensiva, pentru a stabili sursa infectiei, în prezent fiind asteptate rezultatele analizelor. Acesta este cel de-al doilea pacient infectat cu acinetobacter care a murit la Spitalul Judetean "Sfintul Andrei" din Galati în ultima saptamina. În prezent, în spitalul galatean mai este internat un barbat contaminat cu aceeasi bacterie. Acinetobacter este un germen care prefera mediile apoase. Este întilnit frecvent în secțiile de terapie intensiva. Vom reveni cu amanunte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.