Ultima oră

Transportatorii au cistigat lupta pe trasee impotriva CJ

Mihaela Beșleagă
26 aug 2011 1568 vizualizări
Alesii judetului se vor intruni marti, 30 august, intr-o sedinta cu 10 proiecte de hotarire, in care li se vor atribui si cistigatorilor traseele pentru care s-au judecat u o asociatie medicala va primi în folosinta gratuita un spatiu de la Policlinica Stomatologica din Focsani, iar Teatrului Municipal va primi un spatiu din subsolul Prefecturii Putna

Transportatorii care se judeca de trei ani cu Consiliul Judetean (CJ) Vrancea pentru atribuirea unor trasee de transport judetean au obtinut, in final, cistig de cauza la Curtea de Apel Galati si urmeaza sa fie pusi in drepturi. Consilierii judeteni vor aproba in plen marti, 30 august, in cadrul sedintei ordinare care va avea loc de la ora 15.00, un proiect de hotarire privitor la punerea în executare a deciziei civile definitive si irevocabile pronuntata de Curtea de Apel Galati. In acest dosar trei operatori de transport au cistigat in recurs anularea licentelor emise de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) pentru traseele Focsani-Gologanu, Focsani-Suraia, Focsani-Urechesti, Focsani-Rimniceni si Focsani-Cimpineanca, emise la data de 4 august 2008 pe numele societatilor SC Transcarpina SRL, SC GNC Agrotrans SRL si SC Vastrans SRL. Prin aceeasi decizie s-a anulat si procedura de desfasurare a licitatiei din 30 aprilie 2008 prin care au fost desemnate cistigatoare cele trei firme. De asemenea, s-a anulat si Hotarirea Comisiei Paritare de la CJ emisa la data de 9 iunie 2008. CJ si ARR sint obligate sa atribuie reclamantelor, operatorii SC Genilyz Comex SRL, SC Megatrans SRL si SC Lili SIM SRL, programul de transport calatori pe baza de grafic si licente de traseu pe rutele Focsani-Milcovul - Gologanu, Focsani – Rimniceni si Focsani-Cimpineanca, ca urmare a îndeplinirii criteriilor de cistigare a licitatiei. Atribuirea traseelor a stirnit inca din start controverse, iar societatile care au pierdut licitatiile la acel moment au sustinut ca firmele cistigatoare au uzat de acte false, care le-au conferit un avantaj.


Rectificare de buget si piste pentru biciclisti spre Cring


Pe ordinea de zi a sedintei CJ de marti sint incluse 10 proiecte de hotarire, plus doua la capitoulul diverse. Printre cele mai importante hotariri este cea referitoare la rectificarea bugetelor proprii ale judetului pentru finantarea Unitatii Administrativ - Teritoriale Vrancea si a institutiilor publice de sub autoritatea CJ, pe anul 2011. De asemenea, se va discuta transmiterea din domeniul public al judetului si administrarea CJ în domeniul public al comunei Vidra si administrarea Consiliului Local a cladirii si terenului aferent în care îsi desfasoara activitatea Policlinica Vidra. Se doreste si darea în folosinta gratuita Asociatiei Natio Logos Medica a unui spatiu din incinta Policlinicii Stomatologice din Focsani, str. Vamii nr. 3 , inventariat în domeniul privat al judetului. Si Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” va primi in folosinta gratuita un spatiu din subsolul Prefecturii Putna, daca alesii judeteni vor fi de acord cu propunerea. Consilierii judeteni urmeaza sa avizeze si realizarea pistelor pentru biciclisti din Focsani, pe sectorul de drum judetean DJ 204 E Marasesti-Panciu, zona de trotuare de la intersectia cu Calea Moldovei (E 85) pina la intersectia cu drumul comunal DC 143 de la Vinatori. Alte proiecte de hotarire sint cele privitoare la aprobarea nivelului indemnizatiei de hrana pentru salvatorii montani de la Serviciul Public Judetean Salvamont, aprobarea depunerii proiectului „Vreau sa fiu sanatos si sa pot merge la scoala” si participarea judetului la înfiintarea Grupului Local de Actiune pentru gestionarea durabila a fondului piscicol în bazinul Siretului, initiat de Camera Agricola Judeteana Vrancea. La capitolul diverse se va discuta despre executia bugetara a judetului la sfirsitul lunilor martie si iunie 2011. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.