Ultima oră

Doi frati detinuti pentru omor au amenintat cu moartea un politist

Ziarul de Vrancea
26 aug 2011 3903 vizualizări
Cei doi l-au amenintat cu moartea pe comisarul sef Vasila Burga, dupa care unul dintre ei a incercat sa il loveasca printre gratii u cei doi au de executat pedepse de 18 ani si jumatate, respectiv 16 ani si jumatate

Ca nici regimul privativ de libertate nu are vreo sansa de indreptare a unor infractori o dovedeste din plin un incident petrecut pe 9 mai 2011 la Penitenciarul Focsani. Doi detinuti, aflati in arest in timp ce erau judecati pentru infractiunea omor calificat, au amenintat si chiar l-au lovit pe comisarul sef Vasile Burga, care raspundea de sectorul in care erau incarcerati cei doi. Conform rechizitoriului intocmit de procurori, Vasilica Marin, 30 ani, din comuna Grivita, judetul Galati, a protestat in dimineata zilei de 9 mai. Acesta primise in jurul orei 8.30 vizita sotiei in regim de separare si, pentru acest lucru a inceput sa ceara explicatii personalului care il supraveghea. Printre altele, individul a inceput sa il ameninte cu moartea pe comisarul sef Burga, afirmind ca “ii va lua gitul”. Condus in camera de detentie, barbatul a declarat ca refuza hrana. Fiind coleg de celula cu fratele sau, Marin Florinel, 21 ani, cei doi au inceput sa faca scandal si sa ameninte personalul, moment in care acelasi comisar sef a venit pentru a calma situatia. In momentul in care ofiterul s-a apropiat de celula celor doi, Florinel a lovit cu pumnul prin grilaj, cu intentia vadita de a-l atinge pe comisarul sef Burga, dupa care a spart o cana aflata in camera si, luind un ciob a amenintat ca va lua gitul oricui va incerca sa intre in celula. Dupa ce a fost calmat, detinutului i s-a stabilit un alt regim de detentie, respectiv cel de maxima siguranta, fiind transferat la Galati. “Impotriva detinutului s-au luat mai multe masuri disciplinare. A fost izolat dupa acest incident. Intre timp, detinutul a fost transferat la Penitenciarul Galati si este posibil sa se intoarca la noi. Acesta ar putea primi si alte interdictii, cum ar fi dreptul la pachet sau la vizita”, ne-a spus inspectorul principal Geta Gura, ofiterul de presa al Penitenciarului. Si Vasilica Marin se afla in prezent la penitenciarul Galati, in judecarea apelului.
 
Condamnati la zeci de ani de inchisoare cu executare

Cei doi frati, alaturi de alti de alti doi tineri, au fost judecati pentru omor calificat dupa un scandal care a avut loc anul trecut, la un bar din Nanesti. Manuel Nedelcu, 32 ani, a cazut victima grupului din care faceau parte cei patru barbati. A fost lovit cu pumnii si picioarele si chiar cu o sticla in cap. La nici doua ore, cei patru au avut o alta altercatie cu o gasca din Galati, in comuna Grivita. Ultimul scandal s-a lasat cu distrugerea a doua masini si cu tulburarea linistii si ordinii publice. Vasilica Marin a fost condamnat de Tribunalul Vrancea la 16 ani si 6 luni de inchisoare, fratele sau, Florinel Vasilica, la 18 ani si jumatate, ambii fiind recidivisti si cu pedepse suspendate care li s-au revocat. Mitica Banu a primit si el sapte ani de inchisoare, in timp ce Catalin Valentin Plesa a fost condamnat la sase. Cei patru au declarat apel la sentinta magistratilor vrinceni iar dosarul se afla pe rolul Curtii de Apel Galati, care a decis joi mentinerea celor patru in arest. (G. SAVA, D. CHIRIAC)


Comisarul sef Burga, fotbalist de performanta

In legatura cu incidentul din luna mai, comisarul sef Vasile Burga ne-a declarat ieri ca “a fost un simplu incident care se mai intimpla in penitenciare”, precizind totodata ca nu i s-a mai intimplat ceva similar in cariera. Vasile Burga a jucat fotbal de performanta mai bine de 20 de ani pe postul de fundas stinga. Dupa ce a incheiat cariera de fotbalist, Burga a devenit arbitru, iar in prezent este observator federal, fiind delegat sa oficieze partide din cadrul Ligii a treia de fotbal. Este de asemenea vicepresedintele Comisiei Judetene de Arbitri Vrancea si presedintele Comisiei de Disciplina din cadrul AJF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.