Ultima oră

Ristea Priboi da statul in judecata pentru ca i-a taiat pensia

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 2241 vizualizări

Fostul ofiter de Securitate Ristea Priboi, care a reprezentat vrincenii in Parlament ca deputat PSD in mandatul 2000-2004, a dat in judecata statul roman, fiind nemultumit ca Executivul i-a micsorat pensia cu aprope 900 de lei. Potrivit presei centrale, Priboi a chemat in judecata Casa Sectoriala de Pensii din Ministerul Apararii Nationale pentru recalcularea pensiei si plata unor restante. Pina in 31 decembrie 2010, pensia lui Ristea Priboi era de 3.072 de lei brut, respectiv 2.645 de lei net. Prin noua decizie, pe care a contestat-o, pensia a ajuns de 2.145 de lei brut, primind efectiv 1.863 de lei. „Decizia de recalculare, pe care inteleg sa o contest, este nelegala si incalca un principiu fundamental al dreptului si anume principiul drepturilor cistigate”, spune Ristea Priboi, care ii si ameninta pe guvernanti cu CEDO. Priboi s-a pensionat in anul 1999, inainte de a fi ales deputat de Vrancea. Pe Priboi il leaga de judet si relatii de familie, fiul sau fiind casatorit cu fata cea mare a medicului radiolog Constantin Buza, fost prefect, senator PSD si ex-sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vrancea. (Z. V.)

 


Strainii si bulevardele inchise aglomereaza traficul din oras

Intoarcea vrincenilor care muncesc in strainatate a ingreunat foarte mult traficul in Focsani, mai ales ca in aceasta perioada si bulevardul Unirii este inchis. De asemenea, strada Moldovei este inchisa in zona Colegiului National „Unirea”, astfel incit soferii trebuie sa gaseasca cai ocolitoare. „Fata de alti ani, de aceasta data „italienii” nu ne-au facut foarte multe probleme in trafic. Aglomeratia in oras se datoreaza in primul rind faptului ca bulevardul Unirii si strada Moldovei sint inchise, iar soferii trebuie sa ocoleasca”, ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere. Pentru a face fata situatiei ivite, politistii au cerut sprijinul colegilor de la alte formatiuni. „Toata luna vom actiona pentru fluidizarea traficului. Vom fi ajutati de colegii nostri de la Sectiile rurale. Am readaptat graficul si am decis ca echipajele sa lucreze in special intre orelele cind sint atinse valorile maxime de trafic. Vom incerca sa mai fluidizam traficul si vom avea in permanenta agenti care vor dirija traficul in zonele sensibile din oras„, adauga seful Circulatiei. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.