Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
12 aug 2011 421 vizualizări
Cutremur in zona Vrancei

Responsabil de numar: Gabriel SAVA


Un cutremur de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs ieri in zona Vrancea. Institutul National de Fizica a Pamintului a anuntat ca seismul a avut loc la orele 5.34, la o adincime de 134 de kilometri. Miscarea tectonica a avut o intensitate trei grade pe scara Mercalli in zona epicentrala. Seismologii spun ca miscarea telurica a fost simtita doar de oamenii foarte sensibili si nici nu a produs pagube sau alte incidente nedorite. Ultimul cutremur din zona seismica Vrancea, de 2,4 grade pe scara Richter, s-a inregistrat  pe  7 august, la granita cu Buzaul. Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs pe 1 mai si a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter. (Dan CHIRIAC)


Europenii ne cer sa nu mai ardem vegetatia uscata


Agricultorii care solicita plati directe de la UE trebuie sa indeplineasca o conditie minima ceruta de forurile europene si anume sa nu mai arda miristile. Bunele conditii agricole si de mediu trebuie sa fie respectate pe intreaga  suprafata a fermei, in special pe suprafetele care nu sint utilizate in scopul productiei. Potrivit legilor in vigoare agricultorul care foloseste un teren arabil nu trebuie sa arda miristile si/sau resturile vegetale rezultate dupa recoltarea culturilor. Paiele de cereale, vrejii de plante proteice sau de cartof, cocenii de porumb si nu numai vor trebui lasate pe teren daca agricultorii mai vor bani UE. Primul obiectiv al acestei conditii este mentinerea materiei organice in sol prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor. Cel de-al doilea obiectiv consta in mentinerea unui nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistii permanente. In cazul in care cetatenii observa pajisti incendiate sint rugati sa anunte Agentia de Plati si Interventie in Agricultura in vederea efectuarii unui control la fata locului. (Sorin TUDOSE)


La plimbare cu masina parintilor

O tinara din Focsani, Ioana Mihaela R., 17 ani, este cercetata de politistii din Buzau dupa ce a condus masina parintilor pe un drum din judetul vecin. Fata a furat masina pentru a se plimba cu o prietena de 16 ani, desi nu are permis. Politistii au dat de ea abia în judetul Buzau, dupa ce familiile au intrat in panica si au solicitat interventia politiei. „Erau doua fete care au plecat cu masina parintilor de acasa. M-au sunat parintii acasa, dar le-am explicat ca aceasta nu este o disparitie. O persoana este considerata disparuta cind nu exista date concrete despre ea”, ne-a spus comisarul Daniel Popescu, seful Compartimentului Urmariri din cadrul IPJ Vrancea. Pina la urma, cele doua fete au fost gasite tefere de politistii din localitatea Balta Alba, dupa ce au intrat de pe un drumul agricol, pentru a scapa de agentii de la Rutiera. In urma verificarilor s-a stabilit ca adolescenta a plecat de acasa miercurea trecuta cu autoturismul parintilor sai, însa fara a le spune. A fost gasita dupa doua zile in judetul Buzau. Pe numele adolescentei a fost întocmit dosar penal. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.