Ultima oră

Turul Vrancei-stiri pe scurt

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 994 vizualizări
Tacerea corului vinatorilor



Sedinta Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea in care se asteptau explicatii de la directorul Eusebiu Martiniuc cu privire la licitatiile domeniilor de vinatoare organizata ieri, incepind cu ora 18.30, s-a intins tirziu in noapte. Contestatarii acestuia, printre care se numarau Constantin Buza si Vasile Carnariu, dar si altii, nu au putut fi contactati pentru a face declaratii in razboiul vinatorilor pentru fondurile unde ochesc mistreti, fazani sau capriori. Conflictul a izbucnit dupa ce Martiniuc n-ar fi licitat pentru fondurile 10 Dumbrava si Corbita Tanasoaia, cistigate de pesedistii Catalin Vrabie si Gica Duta. Vom reveni cu amanunte. (I. C.)

Un certificat digital la mai multi contribuabili

Trei firme sint acreditate in prezent pentru a elibera certificatul digital pentru semnatura electronica necesar contribuabililor pentru a depune on-line declaratiile la Finante. Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea, acesti furnizori sint Cert Sign SRL, Digi Sign SA si Trans Sped SRL. «Cu un singur certificat se pot semna declaratiile fiscale pentru mai multi contribuabili. In cazul in care sint mai multi angajati pentru semnarea electronica a declaratiilor fiscale, pentru fiecare angajat se obtine un certificat digital pe o adresa proprie de e-mail», se arata intr-o onformare primita de la DGFP. Pentru siguranta transmiterii datelor, certificatul digital calificat obtinut trebuie sa fie confirmat de firma pe care l-a eliberat. Contribuabilii care nu au obtinut in certificatul digital pentru semnatura electronica sa urgenteze obtinerea acestuia, intrucit Declaratia 112 pentru luna iulie se depune on-line pina pe 25 august. (Mihai BOICU)

Cladirea Parchetului de la Panciu, aproape de finalizare

Investitia care va schimba complet cladirea Parchetului de pe linga Judecatoria Panciu se apropie de finalizare. Ion Lefter, prim procurorul Parchetului judetean Vrancea, spera sa receptioneze noua cladire la inceputul lunii octombrie, asta daca toate lucrurile se vor derula conform angajamentelor constructorului. “E o investitie initiala de circa 9 miliarde, dar cred ca valoarea finala va fi apropiata de 10 miliarde (n.r- lei vechi)”, a precizat seful procurorilor vrinceni. In acelasi timp, pina la jumatatea lunii viitoare ar trebui sa fie gata si proiectul cladirii care va adaposti Parchetul judetean si cel de pe linga Judecatoria Focsani, precum si procurorii DIICOT. (G. S.)

Batrin mort in strada

Un barbat de 88 de ani din Focsani a decedat aseara in spatele blocurilor de pe bulevardul Independentei dupa ce i s-a facut rau. Acesta a cazut pe strada iar medicii veniti la fata locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Familia acestuia a venit sa-i ridice corpul neinsufletit, nefiind nevoie de autopsie, batrinul fiind cunoscut cu afectiuni cardiace. (G. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.