Ultima oră

Trei tineri au furat peste 16.000 de spalieri de la o plantatie viticola

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 2582 vizualizări
Tutorii sustineau butasii unei plantatii de vita-de-vie de la Virtescoiu finantata prin fonduri europene u prejudiciul total trece de 420.000 lei

Ca se fura aproape tot in Romania nu mai este un secret. Cit se fura insa este inca un mister, mai ales cind e vorba de tutorii metalici folositi pentru sustinerea butasilor dintr-o plantatie tinara infiintata in satul Beciu, comuna Virtescoiu. Conform reprezentantilor firmei Vinrom Mar SRL Focsani, care detine respectiva suprafata, ar fi vorba de circa 22.000 de tutori metalici din fier striat cu diametrul de 12 mm si nu de doar 16.000, asa cum s-a retinut in urma cercetarilor penale. Oricum, valoarea prejudiciului a fost estimata la peste 426.000 lei, din care anchetatorii au recuperat doar o mica parte. Totul s-a petrecut in mai putin de o luna, asa cum au stabilit politistii, respectiv in perioada 9 ianuarie 2011 - 7 februarie 2011. Procurorii de la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani au stabilit ca autorii sint trei tineri cu virsta de 20, respectiv de 19 ani. Reprezentantii Parchetului au precizat ca cei trei au fost trimisi in judecata pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Razvan Caliniuc, de 20 de ani din Odobesti, Cornelus Ticaleanca, de 19 ani din Virtescoiu, si Cristinel Simion de 20 de ani din Odobesti, au “ochit” cele 12 hectare de vita tinara infiintata in satul Beciu si s-au gindit ca ar face un ban bun prin vinzarea fierului la un centru REMAT. Dupa ce au planuit totul in detaliu, au trecut la treaba. Nici politistii si nici procurorii nu au precizat exact cum au actionat cei trei autori, respectiv cu ce au transportat la Focsani o cantitate atit de mare de metal. Acestia au fost prinsi insa, in noaptea de 6/7 februarie, dupa un flagrant organizat de politistii din comuna Virtescoiu. Oamenii legii au gasit apoi si la depozitul Remat 2500 de bete metalice sustrase de pe plantatia de vita de vie. In procesul care va incepe din toamna, societatea REMAT s-a constituit de asemenea parte civila, cerind din partea autorilor recuperarea banilor platiti pentru fierul achizitionat. O suma mult mai mica in comparatie cu paguba produsa societatii viticole. Uniunea Europeana ofera, prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, sume cuprinse intre 1.700 si 17.000 euro la hectar pentru modernizarea, reconversia si reamplansarea podgoriilor. (Gabriel SAVA, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.