Ultima oră

Medicul Mihail Maiorov, inmormintat cu onoruri militare

Dan Chiriac
2 aug 2011 3738 vizualizări
Pasiunea pentru medicina este dusa mai departe de copiii acestuia

 Fostul director al Spitalului Militar Focsani din perioada 1987 - 1998, dr. colonel Mihail Maiorov, a fost condus ieri pe ultimul drum. In virsta de 84 de ani, doctorul a murit in urma cu trei zile, dupa ce starea sa de sanatate s-a deteriorat. Ieri la prinz, cortegiul funerar a plecat de la Biserica Sapunari spre Cimitirul Nordic din Focsani, acolo unde medicul isi va dormi somnul de veci. Dupa un traseul ce a cuprins strazile Cuza Voda si Marasesti, inmormintarea medicului a fost intirziata cu citeva minute dupa ce masina mortuara s-a stricat la 50 de metri de poarta cimitirului. Reprezentantii firmei de pompe funebre au incercat sa repare autoturismul pe loc, dar pina la urma s-a apelat la o alta solutie. Militarii Garnizoanei Focsani veniti pentru a trage salve de foc in memoria doctorului militar au impins masina pina in apropierea aleii unde se afla mormintul.

Col. dr. Mihail Maiorov a fost inmormintat cu onoruri militare, zece militari tragind cite trei salve de arma pentru cel trecut in nefiinta. Trecerea in nefiinta a celui ce a avut grija de sanatatea vrincenilor si a condus pentru o perioada de timp si Spitalul Militar din Focsani, fiind comandantul acestei unitati intre anii 1987 si 1998, este regretata de toti cei ce l-au cunoscut, care spun ca a fost un medic chirurg de o deosebita valoare morala si profesionala. Acesta a reusit sa le insufle copiilor iubirea catre medicina, dr. Mariana Aignatoaie – sefa sectiei de terapie intensiva de la Spitalul din Focsani si dr. Dinu Maiorov – seful laboratorului de radiologie si imagistica medicala de la aceeasi unitate spitaliceasca. Acesta din urma este casatorit cu dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Vrancea. De altfel, corpul medical din Vrancea a fost alaturi de familia indoliata in aceste zile. (Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.