Ultima oră

Astazi, ora 18.00: Te Deum Laudamus la statuia lui Stefan cel Mare (Video!!!)

Silvia Vrînceanu Nichita
2 iul 2011 1804 vizualizări
In aceasta dupa amiaza, la orele 18.00, autoritatile municipale organizeaza o manifestare comemorativa dedicata marelui domnitor Stefan Cel Mare, la statuia acestuia situata pe b-dul Garii, linga Muzeul Vrancei.

La Te Deum sint invitati toti cei care traiesc si iubesc istoria. Canonizat de Biserica Ortodoxa Romana, Stefan cel Mare, domn al Moldovei intre 1457 si 1504, a murit in anul 1504, pe 2 iulie. Monumentul de for public din Focsani reprezentind bustul lui Stefan cel Mare din Focsani a fost realizat din bronz pe un soclu placat cu piatra in anul 1993, fiind opera artistului F.Musta. Istoricii spun ca domnia lui Stefan cel Mare de aproape o jumatate de veac a fost cea mai frumoasa perioada din istoria Moldovei. Luptind de la egal la egal cu vecinii mult mai puternici, Stefan a reusit sa impuna Moldova ca un stat cu drepturi aproape egale. Niciodata nu s-au ridicat atitea lacasuri civile si biserici precum in domnia sa. O statuie a domnitorului Stefan Cel Mare si Sfint a fost dezvelita in 2009 si in comuna montana Birsesti, acolo unde se spune ca a avut loc legendara intilnire cu Baba Vrincioaia, care i-a oferit ca ostasi pe cei sapte feciori ai sai.


O scurta prezentare video a domniei lui Stefan Cel Mare:



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.