Ultima oră

Lista ierarhizarii judetene a absolventilor de clasa a VIII-a

Gabriela Draghici
28 iun 2011 1756 vizualizări
Doar patru absolventI intra la liceu cu 10 curat

Ziarul de Vrancea va prezinta in editia de astazi lista finala cu ierarhizarea mediilor absolventilor claselor a VIII-a din judet. Astfel, scolarii vor afla pozitia pe care se afla in ierarhia judeteana a absolventilor, si in functie de aceasta vor reusi sa isi cintareasca sansele de a intra la profilul si liceul dorit. Pentru anul scolar 2011-2012 au fost aprobate pentru invatamintul liceal 3.750 de locuri la invatamintul de zi si 300 la invatamintul seral si cu frecventa redusa. Absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de diriginti, pot completa optiunile in fisele de inscriere incepind de astazi, 29 iunie, pina pe 5 iulie. Dupa acest pas, parintii si candidatii verifica fisele editate de calculator, pentru corectarea greselilor in baza de date computerizata. Prima repartizare computerizata va avea loc pe 12 iulie, iar cea de-a doua, pe 22 iulie. Pentru elevii care au ramas nerepartizati mai exista o sansa, in intervalul 5-7 septembrie, cind are loc ultima repartizare. Cit despre noile specializari puse la bataie de liceele vrincene, sapte unitati si-au diversificat oferta pentru a "racola" cit mai multi elevi. Multe licee cu profil tehnic s-au indreptat spre infiintarea unor clase de turism, alimentatie, protectia mediului sau productie media. Ca in fiecare an, concurenta va fi acerba pentru liceele de top din judet, cele mai cautate de elevii vrinceni, unde doar o medie mare, de peste 9, le va asigura un loc. Amintim aici Colegiul National "Unirea", Colegiul National "Al. I. Cuza", Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret". Potrivit unei statistici intocmite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, sint 215 de medii de admitere intre 9,50-10, 321 intre 9,00-9,49 si 388 de medii intre 8,50-8,99. Cele mai multe insa, se incadreaza in intervalul 7,50-7,99, si anume, 427. Din cei 3.524 de absolventi de clasa a VIII-a, doar 110 au medii de admitere sub 5. Le dorim absolventilor mult succes si sa fie cu bagare de seama la completarea optiunilor. (Gabriela DRAGHICI)


Lista ierarhizarii judetene a absolventilor de clasa a VIII-a


Transe de mediit




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 14 ore, 49 minute, 51 secunde
Doresc sa felicit pe aceasta cale scoala Vintileasca pentru rezultatele obtinute. Asa cum ma asteptam, de pe Valea Ramnicului este scoala cu cele mai bune rezultate si asta datorita profesorilor, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.