Ultima oră

Andrei Placinta cere instantei sa-i permita sa plece în Italia

Ziarul de Vrancea
27 iun 2011 784 vizualizări
Fiul senatorului Sorina Placinta, Andrei, s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucuresti unde a cerut instantei sa-i ridice interdictia de a parasi tara impusa la momentul eliberarii sale din arest, în dosarul în care este judecat pentru tentativa de omor si ultraj. Andrei Placinta a venit la instanta însotit de mama sa, Sorina Placinta, dupa cum relateaza Mediafax.

La termenul de luni instanta Tribunalului Bucuresti a verificat legalitatea masurii interdictiei de a parasi tara, dispusa in acest dosar. Acesta a sustinut ca nu reprezinta un pericol public, motivand ca acesta a fost si argumentul pentru care a fost eliberat si adaugand ca in prezent este angajatul unei firme cu sediul in Italia. în acest context, el a solicitat revcoarea interdictiei impuse la eliberarea din arest astfel incat sa-si poata derula activitatea in cadrul acestei societati. Andrei Placinta a sustinut in fata judecatorului ca nu va crea probleme in cursul judecarii acestui dosar. Instanta urmeaza sa ia o decizie cu privire la aceasta solicitare. Razvan Andrei Placinta a fost trimis in judecata, la inceputul lunii iunie, de catre procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuza de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, in legatura cu un incident petrecut in 6 decembrie 2010, in jurul orei 18.30, pe strada Berzei. în urma cercetarilor efectuate, "in seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neintelegeri cu partea vatamata H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului partii vatamate, pe care l-a deteriorat, in sensul ca i-a indoit capota si i-a spart luneta", precizeaza Parchetul. în momentul in care, in apararea partii vatamate au intervenit mai multe persoane, Razvan Placinta, aflandu-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a patruns cu acesta pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi. în aceste imprejurari, in timp ce partea vatamata S.N. incerca sa il opreasca pe inculpat, tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, a fost impinsa de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut. Acuzatul si-a continuat deplasarea si a surprins-o pe aceasta sub autoturism, dupa care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste partea vatamata, provocandu-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta - Bucuresti si au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de ingrijiri medicale, potrivit procurorilor. Andrei Razvan Placinta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile in 8 decembrie 2010 si a stat in arrest pina pe 6 ianuarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.