Ultima oră

Afaceri: Doi vrinceni au deschis o fabrica de polistiren la Buzau

Ziarul de Vrancea
25 iun 2011 4959 vizualizări
Doi vrinceni au investit 3,5 milioane de euro intr-o unitate de productie a polistirenului expandat ignifugat, deschisa in localitatea Smeeni, situata pe soseaua Buzau - Slobozia.

Lucian Costan si Dan Dragos Ionut, asociati in cadrul firmei Com Sova SRL Focsani, au deschis principalul punct de lucru al societatii in comuna Smeeni, principalele motive ale acestei alegeri fiind amplasamentul geografic potrivit pentru o buna distributie a productiei, existenta resurselor umane calificate, dar si sprijinul autoritatilor publice locale, dupa cum au declarant investitorii pentru ziarul Opinia din Buzau. "Ideea de a investi in mediul rural are la baza faptul ca exista un nucleu bun de resurse umane, cu oameni de calitate si cu un sistem de valori foarte bine pus la punct. La aceasta s-a adaugat si o sustinere, daca vreti morala, a primarului si a consilierilor locali, pentru ca ar fi fost greu daca nu ar fi fost asa. Nu am neglijat nici faptul ca alegerea amplasamentului, cu acces direct la un drum national, a avut inclusiv motivatia urmaririi eficientei din punct de vedere al distributiei productiei", a declarat presei din Buzau Lucian Costan. Omul de afaceri din Focsani a precizat ca valoarea totala a investitiei se cifreaza la 3,5 milioane de euro, punctul de lucru de la Smeeni avind linii tehnologice pentru productia de panouri tip sandwich cu polistiren, tigla metalica si pentru productia de polistiren. Ca urmare a evolutiei domeniului constructiilor, in prezent predomina productia de polistiren pentru anveloparea termica a locuintelor. Pentru ca sint multumiti de cum decurg comenzile, cei doi investitori sint decisi sa isi extinda afacerea. "Buzaul are o zona industriala bine pusa la punct, cu strategii de dezvoltare locala", a mai declarant Lucian Costan. Polistirenul obtinut la Smeeni este distribuit in zona Moldovei, firma asigurind gratis transportul pe o raza de 90 de kilometri, in cazul comenzilor mari. Com Sova SRL Focsani a fost fondata in 1992 in Focsani fiind specializata initial in prelucrarea lemnului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.