Ultima oră

EDUCATIE:Azi se vor afla rezultatele la evaluarea natională

Ziarul de Vrancea
24 iun 2011 1007 vizualizări
Peste 220.000 de elevi de clasa a VIII-a asteaptă astazii afisarea rezultatelor la evaluarea natională care s-a desfăsurat în perioada 20-22 iunie. Testarea natională s-a încheiat miercuri cu proba la matematică. Conform Ministerului Educatiei, notele de la evaluarea natională urmează să fie luate în calcul la admiterea în licee.

Evaluarea natională a inceput luni, 20 iunie, cu proba la limba si literatura romană.


Primul subiect viza analiza de vocabular a unui fragment din basmul "Rodul tainic" a lui Ion Slavici. Totodată, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care să argumenteze de ce "Rodul tainic" apartine genului literar basm.


Al doilea subiect era un text non-literar apartinand autorului Tudor Opris "Enciclopedia lumii vii", la care elevii aveau de răspuns unor intrebări de genul: "dimensinea posibilă a meteoritilor; locul in care s-au format; scopul examinării directe a acestora". Totodată, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care să descrie un tablou impresionant din natură (real sau imaginar).


Al treilea subiect le-a pus la incercare creativitatea. Elevii au avut de scris o compunere de 10-15 randuri in care să descrie un tablou impresionant din natură, real sau imaginar.


Cea de-a doua disciplină la care s-a dat evaluarea natională a fost limba si literatura maternă, marti, 21 iunie, pentru elevii care apartin minoritătilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.


Miercuri, 22 iunie, elevii de clasa a VIII-a au intrat cu emotii in sălile de clasă pentru a sustine evaluarea natională la proba de matematică. Primii elevi care au iesit de la această probă au spus că examenul a fost greu, mai ales subiectul III.


Cei peste 220.000 de elevi vor fi repartizati la liceu pe baza mediei de la evaluarea natională si a celei generale din clasele V-VIII. Fără sustinerea acestui examen, elevii nu se pot inscrie in clasa a IX-a.


Afisarea primelor rezultate este programată astazii, 24 iunie, pană la ora 14.00. în aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, după contestatii, va avea loc in data de 27 iunie.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.