Ultima oră

Politisti sanctionati pentru ca au lasat-o moale cu dosarele penale

Ziarul de Vrancea
24 iun 2011 1012 vizualizări
Avertismentele au fost aplicate anul trecut

Un raport al inspectorilor de la Consiliul Superior al Magistraturii privind activitatea unitatilor de parchet subordonate Curtii de Apel Galati se face vorbire despre sanctiuni aplicate unor politisti de la IJP Vrancea, care o cam "lalaiau" cu dosarele aflate in faza de cercetare penala. Conform documentului de control "au fost intocmite 3 sesizari la organele de politie in scopul dinamizarii cercetarilor penale, vizind 20 dosare penale; urmare acestor sesizari au fost sanctionati 7 lucratori de politie "" ex. sesizarea nr. "¦/l/3/06.05.2010 catre conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea prin care s-a cerut sanctionarea unor lucratori de politie pentru neimplicare in activitatea de cercetare penala", se arata in raportul inspectorilor de la Inspectia Judiciara din cadrul CSM. Ion Lefter, prim procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea a confirmat masura sanctionarii celor sapte politisti. "E vorba de lucratori de politie care nu se implicau suficient in activitatea de cercetare penala si care, la propunerea procurorului, au fost sanctionati", a precizat procurorul Ion Lefter. Legat de numele celor sanctionati, prim procurorul a declarat ca acestea pot fi facute publice de reprezentantii IJP Vrancea care insa au "pasat" responsabilitatea catre Parchet. Astfel, seful politiei vrincene, comisarul sef Ionel Popescu, sustine insa ca nu exista nici un politist sanctionat in adevaratul sens al cuvintului. Acesta spune ca procurorul doar i-a avertizat pe angajatii IPJ Vrancea. "Procurorul este cel care coordoneaza urmarirea penala si care semnaleaza eventuale intirzieri in dosar. Acesta poate aplica amenzi judiciare daca se considera ca politistul nu si-a facut treaba intr-un dosar penal. Dar, in 2010, nu am avut astfel de cazuri. Au fost doar atentionari pentru urgentarea dosarului, nu si sanctiuni. S-au dat avertismente pentru urgentarea rezolvarii dosarelor, dar numele politistilor avertizati figureaza doar in evidentele de la Parchet", ne-a spus comisarul sef Ionel Popescu. (G. SAVA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739405 zile, 5 ore, 37 minute, 22 secunde
Lasati vrajeala si bagati nume si prenume comunistilor,caci astfel toata stirea ramane tot o intoxicare cu furadan !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.