Ultima oră

UTILE:Cercetatorii americani ar putea descoperi remediul impotriva albirii parului; Atentie! Obezitatea provoaca multe boli grave

Ziarul de Vrancea
20 iun 2011 458 vizualizări
Ce spun ridurile despre sanatatea unei femei; Masca pe baza de lamaie estompeaza aspectul lucios al tenului din timpul verii

Cercetatorii americani ar putea descoperi remediul impotriva albirii parului


Oamenii de stiinta americani sustin ca sunt pe punctul de a produce un antidot pentru firele albe. Expertii au identificat o proteina numita "wnt", a carei lipsa duce la incaruntirea podoabei capilare, informeaza site-ul news.com.au. Potrivit specialistilor de la Centrul Medical Langone, din cadrul Universitatii New York, proteina descoperita are rolul de a mentine si de a da culoarea parului fiecaruia dintre noi, iar atunci cand in organism nivelul "wnt" scade apar si firele albe. In urma descoperirii facute, cercetatorii lucreaza in prezent la medicamente, sampoane si lotiuni care vor restaura culoarea naturala a podoabei capilare. Proteina "wnt" este foarte importanta si pentru cresterea si regenerarea parului, iar tratamentele din viitor vor putea opri chiar si subtierea firelor de par, dupa cum au aratat studiile anterioare, scrie Gandul.


Atentie! Obezitatea provoaca multe boli grave


Obezitatea este cea mai raspandita boala metabolica. Pe langa aspectele estetice sau sociale, obezitatea reprezinta un pericol real prin bolile pe care le determina, afectand in final calitatea vietii si reducerea semnificativa a sperantei de viata. "Daca aveti probleme cu greutatea, primul lucru de care trebuie sa deveniti constienti este faptul ca sunteti dependenti de alimentele care ne ingrasa si ne obliga la un stil de viata nesanatos. Printre cei mai importanti factori nealimentari in combaterea obezitatii este renuntarea la sedentarism si adoptarea unui stil de viata activ si a unei gandiri pozitive", explica profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, anunta Libertatea.


Aparatul dentar la adulti


Defectele dentare se pot corecta la orice varsta, atat timp cat dintii sunt sanatosi. Aparatul dentar, pe care il purtau pana nu demult doar copiii si tinerii, este astazi luat in considerare de foarte multi adulti. Unii dintre ei decid sa apeleze la aceasta solutie in aceeasi perioada in care si copiii lor poarta aparat dentar. Aparatele pentru adulti seamana cu cele pentru copii, iar tehnica moderna le face foarte usor de purtat. Chiar si din punct de vedere estetic, ele nu sunt o problema: sunt foarte discrete si, mai mult, afecteaza nesemnificativ vorbirea. Medicul stomatolog este in masura sa decida daca si ce tip de aparat ar trebui sa folositi pentru rezolvarea problemelor dentare. Conform specialistilor din domeniu, pot apela la aceasta solutie persoanele care se confrunta cu una din urmatoarele situatii: atunci cand dintii de sus si cei de jos "nu se intalnesc" corect, daca aveti dintii strambi sau disproportionati unul fata de celalalt ori cu spatii mari intre ei, cand maxilarele sunt disproportionate unul fata de celalalt sau fata de marimea intregii fete, informeaza EVZ.


Ce spun ridurile despre sanatatea unei femei


Un studiu realizat de Scoala de Medicina de la Yale a dezvaluit legatura existenta intre ridurile de pe fata unei femei si producerea unor fracturi de oase, informeaza HealthLine.com. Potrivit studiului, fermitatea tenului este un indiciu despre densitatea de minerale existenta in oasele femeilor aflate la menopauza. Cercetatorii au descoperit ca predispozitia femeilor la menopauza de a suferi de fracturi de oase este direct proportionala cu severitatea ridurilor de pe fata si de pe gat. "Atat pielea cat si oasele impart elemente comune: proteinele", a declarat Lubna Pal, profesor asociat la departamentul de ostretica-ginecologie de la Yale. Studiul a fost realizat pe 114 femei aflate la menopauza, carora le-a fost analizata fermitatea pielii in 11 puncte de pe fata si de pe gat. Masa osoasa si densitatea oaselor a fost, de asemenea, masurata cu ajutorului unui aparat de ultrasunete si raze X, scrie Adevarul.


Masca pe baza de lamaie estompeaza aspectul lucios al tenului din timpul verii


Masca pe baza de lamaie revigoreaza tenul in perioada caniculara, sustin specialistii in cosmetica. Datorita faptului ca este pe baza de lamaie, struguri si miere, acest tratament facial hidrateaza pielea, exfoliaza tenul si stimuleaza circulatia sangelului, redand dermei un plus de prospetime. Specialistii sustin ca efectele acestui ritual de infrumusetare se observa destul de repede, ca urmare a indepartarii celulelor moarte de la suprafata pielii. Aceasta masca este indicata mai ales persoanelor cu ten gras. Pentru a realiza aceasta masca avem nevoie de o lingurita de suc de lamaie, o lingurita de suc de struguri si o lingurita de miere lichida sau putin incalzita. Boabele de struguri se strivesc pana se obtine un suc, care se adauga impreuna cu celelalte ingrediente intr-un vas de plastic sau de ceramica si se amesteca totul cu o spatula de lemn, recomanda Dana Sota, autoarea cartii "Frumusetea se invata", anunta Gandul.


Astmul - care sunt primele simptome?


E o boala care afecteaza calitatea vietii oricarei persoane, indiferent de varsta, dar, cu toate astea, astmul nu e depistat la timp si nici nu e tratat corespunzator. E una dintre cele mai des intalnite afectiuni cronice la nivel mondial, iar aria imbolnavirilor se tot extinde. Specialistii spun ca, in prezent, 1 din 250 de decese in lume e cauzat de astmul bronsic, in conditiile in care crizele severe ar putea fi prevenite prin dozarea tratamentului medicamentos pe termen lung. Statisticile arata ca intr-o clasa cu 30 de copii, 2-3 dintre ei sufera de astm. Iar in tara noastra se estimeaza ca 4-6% din romani au astm. Cauza imbolnavirii nu e cunoscuta, dar exista tratamente care controleaza boala, reduc si normalizeaza inflamatia cailor respiratorii, informeaza Libertatea.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.