Ultima oră

ESENTIAL: Olanda amana pentru 2012 aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen

Ziarul de Vrancea
9 iun 2011 547 vizualizări
"Este imperativ ca reformele judiciare sa fie efective si ireversibile"

Guvernul olandez se va pronunta in 2012 asupra cererilor de adeziune ale Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, dupa o perioada de proba, a anuntat joi ministrul pentru Imigratie, Gerd Leers, citat de AFP.


"Este inca prea devreme pentru a lua o decizie si fara indoiala acest lucru va mai dura un timp, pana cand vom fi in masura sa o facem", a declarat el, a doua zi dupa votul Parlamentului European in favoarea aderarii celor doua tari, membre ale UE din 2007.


Pentru integrarea unui nou stat este nevoie de votul unanim al celor 26 de tari membre ale Spatiului Schengen.


Trei tari ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Irlanda si Cipru, au decis sa ramana in afara acestui spatiu, la care au aderat in schimb Elvetia, Norvegia, Islanda si Lichtenstein, tari care nu fac parte din UE.


"Cerem noilor tari sa controleze efectiv frontierele comune si este imperativ ca reformele judiciare din Bulgaria si Romania sa fie efective si ireversibile", a subliniat ministrul olandez.


Guvernele tarilor membre ale Spatiului Schengen asteapta raportul Comisiei Europene asupra reformelor din justitie si lupta impotriva coruptiei din Romania si Bulgaria, care urmeaza sa fie publicat in iulie.


"Vom studia atent acest raport", a spus Leers, inainte de a sublinia ca decizia guvernului sau va mai dura "un timp". Perioada de proba ar trebui sa dureze pana la urmatorul raport al Comisiei, din 2012, au precizat surse olandeze.


de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.