Ultima oră

ECONOMIC:Compania de Autostrăzi si Drumuri Nationale va interzice prin lege plombarea drumurilor

Ziarul de Vrancea
3 iun 2011 448 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net adio, plombe si asfaltare de măntuială. Compania de Autostrăzi si Drumuri Nationale vrea să interzică printr-o lege plombarea drumurilor. Scopul? Compania de Drumuri si Autostrăzi sustine că astfel vrea să reducă cheltuielile uriase cu plombe de sezon. Plombe care au umplut bugetul companiei de găuri. Nu se va mai face plombarea drumurilor

După ani de zile in care parcă n-au văzut sau nu i-a interesat, oficialii de la drumuri recunosc si ei că ceva nu este in regulă.


"îl repari si oricum sare plomba mai incolo. Deci, nu asta e solutia. Să plombezi. Chiar vorbeam cu doamna ministru si noi o să băgăm in Guvern o strategie in sensul că domne, hai să renuntăm la plombări si cand facem o intretinere să o facem, să spunem asa tehnic si stiintific", a declarat Daniela Drăghia, director CNADNR.


Specialistii sustin că nu există o solutie magică pentru refacerea drumurilor. Asta pentru că reparatiile sunt făcute romaneste, cu materiale proaste si manoperă de mantuială.


Ministerul Transporturilor a avut la dispozitie in ultimii zece ani nu mai putin de 22 de miliarde de euro. Echivalentul a 5.000 de kilometri de autostradă. Teoretic. Practic, s-au construit doar 214 kilometri. Restul au fost băgati in intretinerea drumurilor.


Cea mai mare parte a fondurilor ministerului au dispărut in plombele din asfalt. Din acest motiv nu au existat bani pentru investitii, sustin analistii.


"îsi face un plan de acÃiune si in anul ăla incepe să plombeze. Si pune plombe de sute de mii si milioane de euro. Nimeni nu-l controlează pe cantităti", a declarat Gheorghe Boeru, consultant infrastructură.


Conducerea Companiei de drumuri promite că va pune căpăt acestui prost obicei prin controale in regionale.


"Aici sunt niste cheltuieli care pană acum nu puteau, să zicem, să fie controlate. Cu toate că acuma am niste controale interne pe la regionale să vedem ce au făcut cu banii", a spus Daniela Drăghia, director CNADNR.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.