Ultima oră

ESENTIAL:Emil Boc: Astazi in Romania sunt peste 6 milioane de contracte de munca, ceea ce confirma iesirea din recesiune

Ziarul de Vrancea
3 iun 2011 378 vizualizări
Premierul Emil Boc a prezentat joi un bilant al activitatii de la ministerul Muncii, in calitate de ministru interimar, aratand ca numai intr-o luna s-au dat amenzi de 14 milioane de lei doar pentru munca fara forme legale. "Astazi in Romania sunt peste 6 milioane de contracte de munca, ceea ce confirma iesirea din recesiune", a subliniat Boc. Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca s-a consultat cu premierul Emil Boc in privinta nominalizarii unui nou ministru al Muncii si "vineri cel tarziu" premierul va face o propunere.

Declaratii Emil Boc:


* s-au dat amenzi de 14 milioane de lei doar pentru munca fara forme legale;

* in doar o luna de zile a fost posibil sa aducem pe piata muncii peste 300 000 de contracte;

* toate aceste persoane au asigurari de sanatate, contributii la somaj si la pensii;

* astazi in Romania sunt peste 6 milioane de contracte de munca active;

* este cel mai mare numar de contracte de munca din 2008 pana astazi ;

* aceasta situatie confirma ca Romania a iesit oficial din recesiune, lucru sustinut si de numarul contractelor de munca

* Cele mai multe contracte se inregistreaza in urmatoarele domenii: in industria prelucratoare, in domeniul comertului cu ridicata, in domeniul constructiilor, in turism etc.

* nu exista niciun fel de pauza in lupta cu evaziunea fiscala, controalele vor continua.


Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca s-a consultat cu premierul Emil Boc in privinta nominalizarii unui nou ministru al Muncii si "vineri cel tarziu" premierul va face o propunere.


Sulfina Barbu va fi propusa, de catre Emil Boc, pentru functia de ministru al Muncii, au declarat surse guvernamentale, citatae de EVZ. Din data de 20 aprilie, cand Ioan Botis si-a dat demisia, interimatul a fost asigurat de catre premier.


Sulfina Barbu este presedintele Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibrul Ecologic a Camerei Deputatiilor, iar in perioada 2004-2009 a ocupat fotoliul de ministru al Mediului.


Numele presedintelui Comisiei prezidentiale pentru analiza riscurilor sociale si demografice din Romania, Marian Preda, este vehiculat in PDL pentru Ministerul Muncii, au declarat pentru surse din partid, citate de Mediafax.


de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.