Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
2 iun 2011 447 vizualizări
Depuneri de coroane la Monumentul Eroilor

Autoritatile si-au dat intilnire astazi la Monumentul Eroilor din Cimitirul Nordic din Focsani pentru a-i comemora pe ostasii care si-au dat viata pe cimpul de lupta. De Ziua Eroilor, care se serbeaza de "Inaltarea Domnului", Prefectura Vrancea impreuna cu Garnizoana Focsani va organiza o ceremonie militara si una religioasa. La ceremonie sint invitati militarii vrinceni, autoritatile publice locale si judetene, cadrele militare in rezerva si retragere si nu in ultimul rind veteranii de razboi. Actiunea se va finaliza cu defilarea garzii de onoare. De asemenea, ieri Cercul Militar a gazduit un simpozion organizat de Asociatia Veteranilor de Razboi in memoria celor ce si-au varsat singele pe cimpul de lupta. Militari din Focsani vor lua parte la ceremonii similare organizate in comunele Maicanesti si Fitionesti, iar in toate unitatile din garnizoana va fi pastrat un moment de reculegere in cinstea eroilor cazuti pentru suveranitatea si independenta Romaniei. Depuneri de coroane au loc si la Panciu. (R. M.)


Pentru o datorie de doi lei la stat, la revedere subventie


Aproape 500 de oameni nu si-au primit subventia la bovine din cauza datoriilor la stat, iar cifra ar putea creste si mai mult, dupa ce Curtea de Conturi asolicitat verificarea tuturor celor 7.000 de cereri ale crescatorilor de animale care si-au depus dosare pentru subventie. "Daca printre fermieri vor fi gasiti si altii care au vreo amenda de la politie neplatita sau au taxele si impozitele nechitate la primaria din comuna, nu vor mai fi eligibili si in aceste conditii, ori vor da subventia inapoi, ori cei care nu au luat-o, nu o vor mai primi", spune directorul adjunct de la Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, Vasile Chirila. Printre crescatorii de animale sint cei care au trei vaci, dar si cei cu cirezi de zeci de animale. Pentru ei aceasta subventie este foarte importanta. "Imediat ce au aflat ca nu mai sint eligibili, chiar si pentru doi lei datorie la primaria din comuna, s-au dus si au achitat toate datoriile, dar degeaba, nu avem ce face, nu le mai putem da subventia odata ce au fost decoperiti cu aceste datorii", ne-a precizat Chirila. Subventia este de putin peste 400 de lei pe cap de animal. (A. I.)


Programul informatic al CAS mai mult incurca decit ajuta


Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) nu ii prea ajuta pe medici desi acest program a fost implementat de Casa de Asigurari de Sanatate pentru eficientizarea activitatii. Medicii de familie au aflat ca nu isi pot raporta activitatea pe luna mai pentru ca SIUI a facut unele modificari care blocheaza orice raportare din softurile de cabinet pe care le folosesc marea majoritate a medicilor. Ca urmare, doctorii nu pot informa institutia cu privire la pacientii de pe liste, retetele prescrise, trimiterile date si investigatiile efectuate. Si asta in conditiile in care de la 1 iunie toate aceste raportari ar fi trebuit sa se faca online cu ajutorul semnaturii electronice, bazata pe un certificat digital eliberat de oricare dintre furnizorii de servicii de certificare acreditati. Medicii de familie asteapta clarificari. (R. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.