Ultima oră

INTERNATIONAL: Presa in Diagonala:Tripoli: 7 morti si 18 raniti in urma unui raid coordonat de NATO

Ziarul de Vrancea
21 apr 2011 363 vizualizări
Libia: Doi fotojurnalisti au fost ucisi in Misrata

Libia: Doi fotojurnalisti au fost ucisi in Misrata


Regizorul nominalizat la Oscar, Tim Hetherington, si fotograful Getty Images, Chris Hondros, au fost ucisi miercuri in timpul luptelor din orasul libian Misrata, care se afla sub asediul fortelor pro-Gaddafi. Hondros si Hetherington, co-regizor al documentarului despre razboiul din Afganistan, "Restrepo", se aflau pe strada "Tripoli", artera principala unde se desfasoara luptele intre rebeli si loialisti. "Era liniste si apoi o racheta a aterizat din senin si am auzit explozii," a declarat fotograful spaniol Guillermo Cervera. Primele rapoarte au anuntat moartea lui Hetherington, precizand ca Hondros a suferit leziuni cerebrale. Ulterior, Getty Images a anuntat ca Hondros si-a pierdut viata din cauza ranilor suferite. Hetherington a castigat distinctia "World Press Photo of the Year" in anul 2007 si a co-regizat documentarul nominalizat la Oscar, "Restrepo", impreuna cu Sebastian Junger, in anul 2010. Hondor a ilustrat conflicte majore, printre care cele din Kosovo, Angola, Sierra Leone, Liban, Afganistan, Kashmir, Cisiordania, Irak ºi Liberia, fiind distins cu numeroase premii, inclusiv cu medalia de aur Robert Capa in anul 2005 si o nominalizare la Premiile Pulitzer. Potrivit Comitetului pentru Protejarea Jurnaliºtilor de la New York, citat de Reuters, alti doi jurnalisti au fost ucisi in timpul conflictelor din Libia: fondatorul Libia Al-Hurra TV, Mohammed al-Nabbous - ucis in timp ce transmitea un streaming live in Benghazi, pe 19 martie - si cameramanul Al-Jazeera, Ali Hassan al-Jaber, ucis intr-o ambuscada in apropiere de Benghazi, pe 13 martie.


Tripoli: 7 morti si 18 raniti in urma unui raid coordonat de NATO


Trei explozii au fost auzite miercuri seara in regiunea Khellat Al-Ferjan, situata in sud-vestul capitalei libiene Tripoli. Potrivit televiziunii libiene, capitala a fost din nou tinta raidurilor aeriene coordonate de NATO. Conform informatiilor furnizate de catre agentia libiana Jana, sapte "civili" au fost ucisi si alti 18 raniti in urma atacurilor. "O sursă militară a declarat că ºapte civili au fost uciºi ºi 18 răniÃi in urma raidului agresorilor colonialisti asupra regiunii Khellat Al-Ferjan", a raportat agenÃia, adaugand ca bombardamentele "au distrus mai multe case ºi au terorizat femeile ºi copiii din această regiune." NATO a mai efectuat raiduri si in al Bir-Ghanam, la aproximativ cincizeci de kilometri sud-vest de Tripoli. Atacurile au dus la moartea a alti patru "civili", potrivit agentiei Jana. O coaliÃie internaÃională a intervenit in Libia pe 19 martie pentru a pune in aplicare Rezolutia 1973 adoptata de Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite, care are drept scop suprimarea conflictului libian. NATO a preluat comanda acÃiunii militare pe data de 31 martie, informeaza AFP.


Hillary Clinton: SUA nu vor trimite consilieri militari in Libia


Secretarul de Stat american, Hillary Clinton a declarat, miercuri, ca Statele Unite nu vor trimite consilieri militari in Libia, spre deosebire de Franta, Italia si Regatul Unit. "Intelegem dorinta de a-i ajuta pe rebeli sa se organizeze mai bine. Noi nu vom participa, dar sprijinim initiativa," a spus Clinton in cadrul unei emisiuni difuzate de radioul public american PBS. Intrebata daca Statele Unite ar putea urma exemplul aliatilor europeni, Clinton a raspuns "nu". "Vrem sa se ajunga la o solutie, care trebuie sa fie politica," a mai declarat Clinton, lasand sa se inteleaga ca exista posibilitatea unui conflict prelungit. Intr-un interviu acordat publicatiei Le Parisien, ministrul francez al Apărării, Gerard Longuet, a indicat "un anumit risc" in conditiile in care conflictul din Libia ar continua pe termen nedeterminat, scrie AFP.


Bulgaria: Un inalt functionar a fost demis pentru ca avea un salariu prea mare


Guvernul bulgar l-a demis miercuri pe presedintele Comisiei insarcinate cu inghetarea averilor persoanelor banuite de activitati criminale, care isi acordase un salariu generos si angajase mai multe rude in institutia pe care o conducea, relateaza AFP. Oficial, Stoian Kuslev, 73 de ani, este acuzat de "conflict de interese", deoarece este membru in consiliile de conducere a doua ONG-uri, ceea ce este interzis pentru inaltii functionari. Dar motivul principal este legat de salariul sau foarte mare, care a scandalizat opinia publica. Comisia parlamentara de lupta impotriva coruptiei a constatat recent ca Stoian Kuslev a castigat in cinci ani si jumatate 500.000 leva (256.000 euro) drept salarii si prime, respectiv echivalentul unui venit lunar de 3.900 euro. Premierul Boiko Borissov a calificat drept "insolenta" aceasta remuneratie de zece ori mai mare decat salariul mediu oficial. El a subliniat totusi ca deciziile comisiei nu sunt puse sub semnul intrebarii. Presa a dezvaluit recent ca Stoian Kuslev, care se prezenta drept profesor de drept, nu a avut niciodata acest grad universitar.



de Andra Ciubotaru HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.