Ultima oră

SOCIAL:Dispare venitul minim garantat. Sistemul de asistenţă socială pentru familiile sărace va fi reformat

Ziarul de Vrancea
13 mar 2011 426 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net pănă în anul 2013, sistemul de asistentă socială pentru familiile cu venituri reduse va fi modificat. Toate ajutoarele plătite acum vor fi comasate într-unul singur, potrivit strategiei privind reforma în domeniul asistentei sociale, elaborată de Ministerul Muncii.

"Se va institui o singură prestatie, bazată pe testarea mijloacelor (venituri realizate si bunuri mobile si imobile ce ar putea fi valorificate) prin unificarea venitului minim garantat, alocatiei pentru sustinerea familiei cat si a ajutorului pentru incălzirea locuintei" se arată in strategie.




"Noua prestatie pentru sprijinirea familiilor cu venituri reduse se va baza pe testarea mijloacelor si se va acorda pe principiul utilizat in prezent la ajutorul social. Se va avea in vedere utilizarea unei scale de echivalentă pentru stabilirea limitei maxime a veniturilor pană la care o familie poate beneficia de noua prestatie precum si acordarea prestatiei ca diferentă intre veniturile familiei si limita maximă stabilită" detaliază strategia.




Practic, la nivelul anului 2013, in urma comasării tuturor formelor de ajutor pentru familiile cu venituri reduse, va fi acordat doar un singur tip de ajutor, numit "venit minim de insertie", la care se vor adăuga doar subventiile pentru căldură, acordate la nivel local. Autoritătile estimează că, in acel an, 404.000 de familii din Romania (medie lunară) vor beneficia de acest venit minim de insertie




Pe ansamblu, ajutoarele acordate de stat familiilor cu venituri reduse nu vor scădea pană in 2013, ci vor creste. Astfel, dacă la nivelul anului 2010, totalul cheltuielilor de asistentă socială pentru ajutorarea familiilor cu venituri mici au fost de 3,09 miliarde de lei, in 2013 cheltuielile se vor ridica la 3,67 miliarde.





Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.