Ultima oră

POLITICA:Planul lui Băsescu: Boc să demisioneze joi si să fie nominalizat premier tehnocrat

Ziarul de Vrancea
13 mar 2011 512 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net care citeaza cotidianul Gandul planul lui Traian Băsescu înaintea întălnirii cu liderii PDL era ca Emil Boc să-si prezinte joi demisia de la Guvern, iar în locul acestuia să fie desemnat un premier tehnocrat, variantă agreată si de Boc dacă primeste sprijinul filialelor pentru un nou mandat la sefia PDL

Conform unor surse din PDL citate de "Gandul", planul pus la cale de Băsescu este ca Boc să-si prezinte demisia joi, după motiunea de cenzură a opozitiei, iar in locul lui să fie nominalizat un prim-ministru tehnocrat. Actualul sef al Guvernului ar fi de acord cu această variantă dacă primeste, in schimb, sprijinul filialelor pentru un nou mandat la conducerea partidului.


Proiectul prezidential are insă o piedică majoră: candidatura lui Vasile Blaga la presedintia PDL. Sursele citate au precizat că Blaga ar vrea să-si anunte candidatura tot după motiunea de cenzură, probabil joi. Dacă fostul ministru de Interne va intra in competitia pentru sefia partidului, atunci ar avea sansele cele mai mari să caºsige lupta, indiferent de cel cu care va concura.


în această situatie, Emil Boc ar rămane si fără sefia partidului, si fără cea a Guvernului, asa că premierul nu va mai fi dispus să demisioneze din Cabinet, după cum relatează unii dintre apropiatii săi.


în cazul in care Blaga candidează si Emil Boc rămane la Guvern, Băsescu pierde pe toată linia: PDL iese total de sub controlul său, iar guvernarea se va eroda si mai puternic. Or, presedintele nu este dispus să piardă nici partidul, nici Guvernul. "Probabil că, dacă va vedea că nu există sustinere pentru varianta premierului tehnocrat, presedintele ii va cere direct lui Blaga să nu candideze", a declarat pentru "Gandul" un vicepresedinte al PDL, inaintea intalnirii.


Sursa:www.realitatea.net




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.