Ultima oră

POLITICA:Vicepresedinte PSD: Geoană îi învrăjbeste pe nemultumiti si atacă unitatea partidului

Ziarul de Vrancea
13 mar 2011 404 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea îi transmite lui Mircea Geoană că partidul stă mereu alături de liderul său, care în acest moment este Victor Ponta, iar presedintele Senatului are obligatia de a fi loial formatiunii care l-a sustinut în perioada în care a condus-o.

"întotdeauna am sustinut partidul inainte de persoane. Am muncit alături de diferiti presedinti, cu satisfactii si cu sacrificii. Mircea Geoană a fost presedintele PSD. El a fost candidatul partidului nostru la alegerile prezidentiale din 2009 si a pierdut acea bătălie electorală. Si, odată cu ea, a pierdut increderea celor mai multi dintre colegii nostri", punctează Zgonea, intr-o postare pe blog.


Vicepresedintele PSD aminteste "cat de greu" i-a fost lui Mircea Geoană in 2008, "cand toti nemultumitii din partid erau intr-un mod discret si diplomatic stransi la un loc si intorsi impotriva sa". "Nu i-a placut. Pentru că in loc să se concentreze pe lupta impotriva adversarilor politici, aceeasi atunci ca si acum: PDL si Băsescu, trebuia să se uite mereu peste umăr. Să vadă ce cutite se ascut", mentionează social-democratul.


"Nu cred că Mircea Geoană uită Comitetul Executiv tinut la Braºov in 2007 cand, in mijlocul unei dispute cu un fost presedinte, a spus: "este ultima dată cand mai accept să incasez incă o palmă pentru Partid". Si partidul l-a sustinut atunci pentru că toti presedintii de organizatii isi doreau un partid unit, fără scandaluri si care să se lupte cu adversarii politici. în fiecare dintre aceste momente, Mircea Geoană a considerat, pe drept cuvant, că este atacată unitatea partidului si este deturnată agenda noastră politica. Ceea ce nu reusesc să inteleg este de ce Mircea Geoană face acum exact aceleasi lucruri pe care atunci le condamnă: ii invrăjbeste pe nemultumiti si atacă unitatea partidului", afirmă Zgonea.


Vicepresedintele PSD ii transmite lui Geoană că partidul pe care il consideră "casă" are "sufrageria unde primim oaspeti, dar are si camera de lucru". "Eu nu-i sugerez nici un moment că a venit timpul să se retragă, nici să facă pasi in spate sau in fată, ci doar ii aduc aminte de faptul că se află intr-o altă etapă a carierei sale politice", subliniază social-democratul.


"Victor Ponta nu este personajul pozitiv, iar Mircea Geoană nu a devenit peste noapte oaia neagră a partidului. Victor Ponta este presedintele PSD si are un obiectiv de indeplinit - castigarea alegerilor locale si parlamentare -, iar Mircea Geoană are obligatia să participe la acest efort. Mircea Geoană nu trebuie să uite niciun moment că, atat timp cat a fost presedinte, partidul i-a stat mereu alături. Indiferent cine a uneltit impotriva sa, PSD i-a fost loial. îl asigur pe Mircea Geoană că PSD va sta si acum alături de presedintele său, Victor Ponta. Iar domnia sa are datoria si obligatia morală de a fi loial partidului care i-a oferit atat de mult", incheie Zgonea.


Mircea Geoană, care este suspendat din partid, a intrat in atentia conducerii PSD in momentul analizării situatiei senatorului Ion Toma. Geoană a fost criticat că, alături de Toma, dar si de alti sustinători de-ai săi, incearcă să consolideze disidenta fată de actuala conducere, dar presedintele Senatului a negat că ar pregăti formarea unui alt partid. Ulterior, fostul presedinte PSD Arad, Marius Lazăr, a fost exclus din partid, pe motiv că ar fi participat la intalnirile intalnirile si discutiile initiate de Geoană, iar Toma si-a inaintat demisia din PSD.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.