Ultima oră

LIFE:Utile: Chelirea timpurie dubleaza riscul de cancer de prostata; Ce anuleaza efectul pilulei

Ziarul de Vrancea
21 feb 2011 497 vizualizări
"Tweeting" sau cum a bagat spaima Twitter-ul in parintii ingrijorati ca tinerii nu mai dau doi bani pe confidentialitate in mediul virtual

Ce anuleaza efectul "pilulei"


Femeile care urmeaza tratament cu antibiotice si antidepresive, amatoarele de grepuri, dar si cele supraponderale s-ar putea trezi cu o sarcina nedorita, daca se bazeaza pe anticonceptionale. Reduc crampele menstruale si sangerarile, protejeaza de sarcini nedorite, vindeca acneea, insa nu merg la oricine, scrie EVZ.


"Tweeting" sau cum a bagat spaima Twitter-ul in parintii ingrijorati ca tinerii nu mai dau doi bani pe confidentialitate in mediul virtual


Reclamatiile legate de caracterul public al informatiilor postate pe reteaua de socializare Twitter, inaintate de mai multi parinti britanici unei comisii britanice raspunzatoare de plangeri publice ( The Press Complaints Commission - PCC), au fost respinse din start, informeaz a The Guardian. Membrii PCC-ului au decretat ca nu exista nici o ,,asteptare rezonabila" de intimitate pe Twitter. In plus, adolescentii sunt cei care decid sa-si posteze benevol pe Twitter, MySpace sau Facebook poze din arhiva personala, link-uri catre bloguri de tip jurnal, status-uri ale relatiei in care sunt implicati. Din rapoartele comisiei, adultii au putut afla ca tinerii nu mai pun pret pe viata lor privata, desi au alternative, relateaza Gandul.


Nunta la tinerete, sanse mai mari de divort


Cuplurile care se casatoresc la 20 de ani au cele mai mari sanse sa divorteze, arata datele biroului de statistica din Marea Britanie. Chiar daca, per total, numarul divorturilor a scazut fata de 2008, cifra s-a dublat in cazul cuplurilor cu varste intre 25 si 29 de ani, scrie "The Daily Telegraph". "Oamenii nu mai considera divortul un cataclism, asa cum se poate sa fi facut in trecut", a explicat Jenny North de la Relate, organizatie britanica specializata in consiliere de cuplu, scrie Adevarul.


Boli citite in "palma"


Degetele de la maini si de la picioare ofera indicii importante despre bolile care stau la panda, despre felul in care se hraneste o persoana si despre rezistenta la efort fizic, scriu jurnalistii de la msn.com. Cancerul de prostata, atacul cerebral, nutritia deficitara, bolile cardiovasculare si respiratorii, rezistenta la efort fizic, problemele articulare sunt tot atatea afectiuni care pot fi deslusite cu ajutorul degetele de la maini si de la picioare, precizeaza EVZ.


Cum putem grabi recuperarea dupa o fractura osoasa


Formarea de tesut osos nou poate fi "ajutata" prin kinetoterapie si prin masaj. In perioada imediat urmatoare unei fracturi este recomandata o dieta bogata in alimente ce contin calciu, fosfor si anumite vitamine. Gravitatea fracturilor merge de la o simpla fisura si pana la ruperea osului, intr-un singur loc sau in mai multe. Perioada de recuperare depinde de tipul de fractura, dar si de varsta persoanei, precum si de osul afectat. In toate cazurile insa, recuperarea poate fi grabita prin cateva metode, relateaza Adevarul.


"Chelirea" timpurie dubleaza riscul de cancer de prostata


Barbatii care incep sa-si piarda podoaba capilara la 20 ani de ani, au un risc dublu de a face cancer de prostata mai tarziu, potrivit unui nou studiu publicat in "Annals of Oncology", citat de Associated Press. Astfel, barbatii "la risc" ar putea depista mai devreme maladia, in stadiu tratabil. Cancerul de prostata este, dupa cel pulomonar, a doua cauza de mortalitate (dintre cancere) in randul barbatilor din America si Europa. De obicei, boala afecteaza barbatii in jurul varstei de 60 de ani, informeaza EVZ.



;de Cristina Bobe HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.