Ultima oră

POLITICA:Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, va fi cercetat în stare de libertate

Ziarul de Vrancea
2 feb 2011 421 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net Curtea de Apel Arges a decis, cu putin timp în urmă, aprobarea recursului presedintelui Consiliului Judetean Arges. Astfel, Constantin Nicolescu va fi cercetat în libertate în dosarul de coruptie în care este anchetat. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Procurorii anticoruptie il acuză pe Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitătilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in formă continuată, fals intelectual si uz de fals, luare de mită in formă continuată si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.


Potrivit DNA, Nicolescu e acuzat că, in 2006, a accesat fonduri europene de 880.000 de euro pentru reabilitarea a patru scoli, după ce a pretins că scolile au fi fost afectate de inundatii. Toti banii au fost incasati de o firmă care ar fi avut contracte cu familia lui Nicolescu. Procurorii mai spun că acuzatul ar fi primit mită 66.000 de lei de la Cornel Penescu, iar, in schimb, Consiliul Judetean a achizitionat bunuri de la firma acestuia.


Săptămana trecută, Nicolescu a primit mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. La aflarea deciziei, i s-a făcut rău si ajuns la Spitalul Universitar Floreasca, unde, ulterior, a fost suspus unei interventii chirurgicale pe cord.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.