Ultima oră

ESENTIAL:Miercuri are loc o noua discutie intre premierul Emil Boc si reprezentantii sindicatelor si patronatelor pe tema Codul Muncii

Ziarul de Vrancea
2 feb 2011 299 vizualizări
Reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor se intalnesc, miercuri, cu premierul Emil Boc pentru a analiza variantele de proiect al Codului Muncii. Seful Executivului a declarat, marti, ca s-a ajuns la un acord in privinta a 17 puncte, dar au mai ramas cateva probleme care urmeaza sa mai fie discutate.

"Speram ca vom gasi cat mai multe puncte comune in dialogul social, pentru a promova un act normativ bun in Parlamentul Romaniei si care sa raspunda nevoilor Romaniei de a modifica legislatia muncii, care a ramas in urma in raport cu ceea ce se intampla in societate" - a adaugat premierul Boc.


De altfel, inca de saptamana trecuta Emil Boc si-a exprimat speranta ca se vor gasi cat mai multe puncte comune pentru promovarea in Parlament a unui "act normativ bun". Si ministrul Muncii, Ioan Botis a declarat, recent, ca in proiectul noului Cod al Muncii se va tine cont de propunerile partenerilor sociali.


Recent, directorul adjunct al FMI, Guy Ryder, a declarat ca ar fi regretabil daca autoritatile de la Bucuresti vor impune un Cod al Muncii fara sa existe un consens cu partenerii sociali. Responsabilul FMI a reiterat faptul ca dialogul social este foarte important si s-a declarat increzator ca partile vor ajunge la o intelegere in acest sens.


"Este mult mai important daca se va gasi o solutie care are sustinerea tuturor partenerilor, decat una impusa care va fi intotdeauna impotriva vointei partilor implicate" - a afirmat Guy Ryder.




de Sorana Mihailescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.