Ultima oră

Recensamintul agricol gifiie la jumatate din parcurs

Doina Ganea
6 ian 2011 800 vizualizări
Recensamintul agricol se desfasoara destul de anevoios in judet, desi s-a trecut de jumatatea perioadei alocate acestei actiuni. Recenzorii se pling ca se lovesc adesea de refuzul proprietarilor de a le permite accesul in gospodarii

"Oamenii se tem ca daca vii si ii iei la bani marunti despre avere, terenuri si animale cred ca de fapt vii sa le pui impozite si prefera sa nu-ti deschida poarta", ne-a declarat un recenzor din zona Sihlea. Potrivit unor date inregistrate la finele anului trecut, in judet au fost inregistrate date statistice in proportie de 60,85 %, cele mai multe la Gologanu, Panciu, Popesti si Tulnici, unde sint completate peste 70 % din chestionarele estimate a fi inregistrate. Un ritm scazut s-a inregistrat insa la Naruja, Suraia si Sihlea, unde abia au fost completate 40 % din chestionare. Recenzarea efectiva din cadrul Recensamintul general agricol a demarat la inceputul lunii decembrie si va fi incheiat la sfirsitul lunii ianuarie. La nivelul municipiului Focsani, din cele 2.246 de chestionare au fost completate, pina la raportarea din 29 decembrie 2010, un numar de 1.420 de chestionare, ceea inseamna un procent de realizare de 63,22% din total. In pofida acestor situatii, Vrancea se situeaza intre primele 10 judete din tara in care s-au completat chestionarele din cadrul recensamintul agricol. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.