Ultima oră

LIFE:Utile:Cele mai potrivite lactate în funcţie de vărstă

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 474 vizualizări
Faci sex în somn? Eşti bolnav de sexsomnia!Vezi care sunt simptomele

Cum iÃi protejezi pielea pe timp de iarnă


In fiecare iarnă tot mai multe persoane se confruntă cu problema pielii uscate. Medicii dermatologi susÃin că o piele uscată ne expune la bacterii ºi infecÃii, aºa că este un semnal de alarmă din partea corpului nostru. Nivelul de hidratare al pielii este controlat de lipide, substanÃe uleioase produse de stratul extern al pielii numit epidermă. O epidermă cu un deficit de lipide permite apei să ajungă la suprafaÃƒă ºi să se evapore, provocand uscăciunea pielii. Unele zone ale corpului sunt mai predispuse la uscăciune decat altele, in funcÃie de concentrarea glandelor sebacee. Pe faÃă (in special pe frunte ºi in zona nasului), pe piept ºi pe spate sunt concentrate cele mai multe glande sebacee. Aceste zone au mai puÃine probleme cu deshidratarea. Zonele cu mai puÃine glande, precum gambele sau buzele (care nu au nicio glandă sebacee), au tendinÃa de a se usca mai des, anunta Romania libera.


Faci sex in somn? Eºti bolnav de sexsomnia!


Vezi care sunt simptomele. Sexsomnia este o boală sexuală rară care afectează 8% dintre oameni. Această afecÃiune se manifestă foarte simplu, persoanele bolnave fac sex in timp ce dorm. Descoperirea a fost făcută de oamenii de ºtiinÃă canadieni care au condus un studiu pe 428 de bărbaÃi ºi 404 femei. Dintre aceºtia 8% au făcut sex in timp ce dormeau. Cercetările au mai scos la iveală că din cei afectaÃi de această boală trei sferturi sunt bărbaÃi. Oamenii de ºtiinÃă sunt de părere că sexsomnia nu este o problemă gravă atata vreme cat nu depășește limitele legalității sau cat partenerul nu este deranjat. Singurul inconvenient major este că cei care se confruntă cu sexsomnia se pot trezi foarte obosiți dimineața. Un alt inconvenient ar putea apărea atunci cand sexsomnia se suprapune cu somnabulismul, iar cei afectați pot incepe să facă sex in alte locuri decat intimitatea dormitorului propriu, anunta Cancan.


Vitaminele ºi suplimentele nu se păstrează in baie sau in bucătărie


Baia nu este un loc sigur pentru depozitarea medicamentelor, arată un styudiu făcut in SUA. Umezeala ºi temperaturile mai crescute din baie duce in timp la degradarea totală a vitaminelor ºi suplimentelor, precum vitaminele B ºi C, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Purdue, USA. Chiar dacă sunt păstrate in dulapuri "vidate", prin care nu pătrunde aerul, deschiderea ºi inchiderea uºilor acestora permite aburului să pătrundă. Vitamina C ºi complexul B se degradează intr-un mediu cu 80% umezeală, produsă de aburul duºului, scrie EVZ.


Ceaiul, remediu impotriva coºmarurilor


Se pare că ceaiul este un remediu eficient pentru persoanele care au insomnii sau coºmaruri. Potrivit cercetătorilor japonezi, cei care consumă mai mult de o ceaºcă de ceai prezintă un risc cu 50% mai mic să aibă vise neplăcute decat cei care nu consumă această băutură sau o fac foarte rar. ExplicaÃia constă in faptul că nivelul ridicat de tanin din ceai eliberează creierul de stres ºi reduce activitatea electrică negativă la nivel cerebral. în cadrul aceluiaºi studiu, oamenii de ºtiinÃă au descoperit de asemenea că femeile au structura psihică mai fină decăt a bărbaÃilor, de aceea, spun ei, reprezentantele sexului frumos sunt cu 80% mai expuse la coºmaruri in somn decat bărbaÃii, potrivit Libertatea.


Leacul impotriva cancerului din adancul mării


Tot mai mulÃi oameni de ºtiinÃă studiază organismele marine, in speranÃa că vor reuºi să descopere o serie de remedii pentru anumite boli incurabile pană acum. Una dintre priorităÃile principale ale acestei cercetări este dezvoltarea unui medicament eficient impotriva cancerului. Natura este o ade­vărată fabrică de medicamente. O specie de brebenoc din Madagascar excretă un produs chimic care tratează leucemia. Malaria este combătută cu chinină, o substanÃă originară din pădurile tropicale. "Aproximativ 60% din medicamentele de pe piaÃă sunt produse naturale, produse naturale modificate, sau imitaÃii de produse naturale", spune David Newman, ºef al filialei de produse naturale de la Institutul NaÃional al Cancerului din SUA. Deºi ecosistemele terestre oferă in continuare posibilităÃi numeroase pentru cercetători, există o parte a planetei despre care ºtim foarte puÃine lucruri ºi care oferă un camp de cercetare imens: oceanul, mentioneaza Romania libera.


Cele mai potrivite lactate in funcÃie de varstă


Copiii trebuie să consume 500-800 ml de lapte pe zi ºi 100 de grame de iaurt/branzeturi. Nici din dieta adulÃilor nu trebuie să lipsească lactatele, insă sunt preferabile cele cu mai puÃină grăsime. Lactatele nu au restricÃii atunci cand vine vorba de varstă celor care le consumă, fiind cea mai bună sursă de calciu. "Mai există calciu ºi in zarzavaturi, insă nu se absoarbe la fel de bine ºi de repede ca acela din lacatate", spune Corina Zugravu, medic primar igiena alimentaÃiei ºi nutriÃiei. Romanii au mari "deficienÃe" cand vine vorba despre cantităÃile de lapte ºi produse lactate pe care le consumă, fiind in coada clasamentelor europene, relateaza EVZ.


de C.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.