Ultima oră

MEDIA PUBLICITATE:www.paginademedia.ro:Robert Turcescu este doctorand. Tema: presa postdecembrista

Ziarul de Vrancea
3 nov 2010 632 vizualizări
Conform site-ului www,paginademedia.ro jurnalistul Robert Turcescu este doctorand in Stiintele Comunicarii, la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, din cadrul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj - Napoca.

Realizatorul emisiunii 100%, de pe B1 TV,si-a ales ca tema pentru teza de doctorat "Presa romaneasca postdecembrista, inainte si dupa aparitia internetului", pe care o va realiza sub indrumarea prof. univ. dr. Ilie Rad.


De de la Cluj si nu la Bucuresti?

Robert Turcescu a ales Clujul pentru cei trei ani de doctorat, datorita faptului ca "ma leaga amintiri foarte frumoase de mediul academic clujean, iar fata de domnul Rad am un deosebit respect profesional."

Turcescu despre viitoare sa lucrare de doctorat


"In 17 ani de presa, am taăit, din punct de vedere profesional, in doua lumi jurnalistice radical diferite. Prima perioada este cea de dinainte de aparitia internetului in redactii, iar cea de-a doua e legata de momentul in care, dupa anul 2000, a devenit aproape de neconceput sa faci presa fara sa fii conectat la net. Dintr-un anumit punct de vedere, aparitia internetului in redactii a produs o schimbare dramatica in rau a mediului jurnalistic. Inainte, ziaristii luptau pentru a fi primii care sa difuzeze o informatie si, in ultimii zece ani, performanta jurnalistului a ajuns sa fie sinonima doar cu reusita lui de a fi primul.


Parafrazand un avertisment al Politiei Rutiere care spune cs "viteza ucide", cred ca si in jurnalism multe dintre reflexele necesare unui ziarist performant au fost "ucise" de viteza pe care a impus-o, in practicarea acestei meserii, aparitia internetului.


IntenÃionez ca lucrarea mea de doctorat sa vorbeasca tocmai despre aceste schimbari dramatice din interiorul breslei atat in ceea ce priveste cultura organizationala a industriei mass-media, cat si in privinta performantei jurnalistilor la intersectia cu mediul online.


Accentul, in mod evident, va fi pus pe starea presei din Romania asa cum am cunoscut-o eu din "â„¢93 si pana astazi", a explicat Robert Turcescu.



Sursa:www.paginademedia.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.