Ultima oră

ESENTIAL:Testele ADN confirma ca Nicolae si Elena Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea

Ziarul de Vrancea
3 nov 2010 449 vizualizări
Testele ADN efectuate de Institutul de Medicina Legala Mina Minovici asupra ramasitelor scoase din mormantul in care s-a sustinut oficial ca au fost ingropati Nicolae si Elena Ceausescu confirma ca este vorba despre cei doi, potrivit unor surse medicale din interiorul IML citate de Pro TV.

"Am comparat ADN-ul lui Nicolae Ceausescu cu probe de la fratele lui si de la Valentin. Rezultatul este unul statistic. O certitudine clara aveam daca exista si o proba de a lui Nicolae Ceausescu (dihn timpul vietii - n.r.), dar cert este ca ADN, si de la fratele si de la copil indica faptul ca este vorba despre Nicolae Ceausescu", a spus Dan Dermengiu, directorul general al Institutului National de Medicina Legala (INML), citat de Mediafax.


In cazul Elenei Ceausescu, materialul cu care se putea compara proba era prea putin, cercetarile fiind oricum concentrate asupra lui Nicolae Ceausescu unde existau mai multe referinte genetice, a mai spus directorul INML.


Sotii Elena si Nicolae Ceausescu au fost deshumati in luna iulie a acestui an, la 21 de ani de la moartea cuplului. Medicii legisti au prelevat probe de la fostul cuplu prezidential, pentru a face testul ADN. Acest demers a fost facut de singurul fiu ramas in viata, Valentin Ceausescu, si de Mircea Opran - sotul Zoei Ceausescu, si are ca scop sa stabileasca in mod cert daca Elena si Nicolae Ceausescu au fost inmormantati la Cimitirul Ghencea.


"Nu stiu ce se va intampla daca se va constata ca in aceste morminte nu se afla sotii Ceausescu. Probabil, vom da statul roman in judecata", a precizat Mircea Opran atunci. "Daca aflam ca sunt ei, atunci vom face tot ce este crestineste. Astazi are loc deshumarea si prelevarea unor ramasite. Probele vor fi duse la analize, restul va fi reinhumat", a adaugat Mircea Opran.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.