Ultima oră

Declaratiile pe venituri libere vor fi platite de angajatori

Daniel Garleanu
10 sep 2010 919 vizualizări
Modalitatea de plata a contributiilor sociale pentru persoanele care obtin venituri din activitati profesionale, altele decit cele salariale, va fi schimbata

Vestita OUG 58/2010 privind plata contributiilor sociale aferente activitatilor independente a fost dezbatuta in sedinta de Guvern din 8 septembrie si s-a hotarit schimbarea platitorului, dar si perioada de plata. Dupa ce vrincenii si-au dat brinci pe la ghiseele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), Guvernul a realizat babilonia in care i-a aruncat pe romani si a operat modificari. Astfel, conform declaratiilor noului ministru al Muncii, Ioan Botis, de la inceputul lunii septembrie, cel care va plati declaratia este angajatorul si nu angajatul, cum era pina acum. Pentru a comunica aceste schimbari, AJOFM a organizat o conferinta de presa ieri. "Pina in prezent au fost depuse 1.850 de declaratii si notificari. Se vor face punctaje intre venitul declarat la Finante si cel de la AJOFM si astfel cei care nu au depus sau au declarat eronat vor fi sanctionati. Deocamdata nu vor exista amenzi", a declarat Iozefina Iaru, directorul executiv al AJOFM. O alta modificare vizeaza corectarea stagiilor de cotizare, astfel incit stagiul minim pentru asigurarile de somaj va fi de 12 luni in ultimii 2 ani si de 15 ani pentru contributiile la pensii. Casa Judeteana de Pensii va anunta la rindul sau astazi modificarile ce survin ordonantei. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.