Ultima oră

Reporter hai-hui

Gabriela Draghici
19 aug 2010 812 vizualizări
Zidul dorintelor

E foame de bani, baieti! Viitorul asta pare al naibii de scump pentru tinerii din ziua de azi, care-si scriu doleantele pe zidurile Focsaniului. Exemplul psihanalitic sta pe un bloc din centrul orasului care s-a ales cu un "graffiti" cam cocalaresc. Un "scriitor" anonim si-a pus acolo cea mai mare dorinta: "VREM MULTI BANI". Mesajul este clar. Flacaii din ziua de azi vor bani, bani si iar bani. Fara numar! Din cite stim noi, banii nu cresc in copaci sau ... pe ziduri. Un alt "talent de cartier" si-a tapetat gangul cu un mesaj cu tenta filosofica, insa n-a intuit bine spatiul disponibil. Mesajul acestuia totusi, e la fel de limpede: "N-AM LASAT SCL SA INTRE IN EDUCATIA MEA". Si baietii de cartier si-au cistigat dreptul de a se manifesta impotriva sistemului si nu oricum, ci prin cugetari adinci de spray. (Gabriela DRAGHICI)


Aruncati gunoiul in cosul fara fund!


Aviz Primariei Focsani, dar si celor care vor sa-i ia locul lui Decebal Bacinschi in 2012. Un cos de gunoi de pe strada Pictor Grigorescu a ramas fara fund. Acesta a cedat nervos sub presiunea celor lipsiti de educatie si simt civic. Ambalajele trec prin pubela portocalie ca rata prin apa si se opresc pe ... trotuar. Dupa cum ati observat, in Focsani nu prea e activa constiinta civica pe nici un palier. Nu ca i-ar pasa cuiva de spatiul mioritic, dar parca recolta de ambalaje de tot felul a inceput sa rasara ca dupa ploaie. Stiti desigur ca exista buget pentru salubritate la Primarie, hranit generos din banii contribuabililor si mai exista si firme platite pentru a presta servicii. Ma gindesc ca daca s-ar face ceva ne-ar pleca toti necioplitii, simtindu-se ca intr-un loc strain, in atita verde si puritate paminteasca. Gunoiul nu e bun decit sub forma unei figuri de stil. Poate am norocul sa-mi spuneti ca Romania s-a mutat pe undeva pe la capatul lumii, unde ecologia si protectia mediului sint deja in singele cetatenilor. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.