Ultima oră

Prestatiile Sociale nu mai au voie la director adjunct

Daniel Garleanu
12 aug 2010 902 vizualizări
Din organigrama Agentiei Judetene lipseste postul de director adjunct, iar citeva compartimente au fost asimilate de altele

Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) Vrancea a primit organigrama intocmita de Ministerul Muncii cu opt posturi taiate de la 1 septembrie 2010. Astfel, din cele 30 de posturi pe care le are in prezent, conducerea va trebui sa renunte la opt oameni pentru a pune in aplicare initiativa Guvernului Boc de reorganizare a aparatului bugetar. Directorul interimar Petre Cernat sustine ca disponibilizarile se vor face in limita legii, conform Ordinului 614/2010 pentru aprobarea Procedurii de restructurare si reorganizare la nivelul Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale. In cazul in care doua sau mai multe persoane se gasesc pe un singur post, pentru ocuparea acestuia se va organiza concurs, iar in urma examinarii cel care va obtine cel mai bun punctaj va ocupa postul. In cazul in care angajatul este singur pe post acesta ramine in institutie fara a mai suferi alte modificari. Cei mai atinsi de aceasta reorganizare vor fi angajatii carora li s-a desfiintat postul si care vor fi nevoiti sa isi caute un nou loc de munca dupa ce vor fi aplicate prevederile. Evident, toti se tem ca vor exista si influente politice in momentul in care se va intocmi lista finala a disponibilizatilor. Din noua organigrama lipseste postul de director adjunct, ocupat ultima data de democrat-liberala Daniela Oprea. De asemenea, compartimentul de comunicare si cel de achizitii publice au fost asimilate de cel de contabilitate. "Organigrama mi se pare functionala din punctul de vedere al compartimentarii. Din punct de vedere al numarului de posturi nu mi se pare foarte buna, dar ramine de vazut. Timpul ne va arata cum se va desfasura activitatea", ne-a declarat directorul Petre Cernat. Conducerea AJPS, alaturi de liderul de sindicat, Dumitru Curca, au incercat in numeroase rinduri sa obtina mai multe posturi in organigrama pentru a nu fi nevoiti sa recurga la disponibilizari. De precizat ca institutia a mai fost reorganizata la inceputul anului prin asimilarea Directiei Muncii. La vremea respectiva s-a renuntat la citeva posturi din organigrama. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.