Ultima oră

LIFE:Utile: Ceaiul negru echilibreaza nivelul glicemiei diabeticilor; Cataracta, cancer de piele si imunitate scazuta de la soare

Valentin Muscă
4 aug 2010 645 vizualizări
9 alimente care te ajuta sa arati mai bine dezbracata

Rinoplastia - cea mai frecventa operatie estetica


Problemele respiratorii cauzate de deviatia de sept sunt frecvent intalnite in randul populatiei, sustin medicii ORL. Potrivit statisticilor, 80% dintre persoane se nasc cu deviatie de sept deoarece septul nazal este deplasat intr-o parte, rezultand un pasaj nazal mai mic decat celalalt, ceea ce creeaza disconfort si probleme de respiratie. Medicii spun ca problemele respiratorii sunt deranjante si pot provoca infectii ale sinusurilor, obstructia uneia sau a ambelor nari, sangerari nazale, respiratie zgomotoasa in timpul noptii. Aceste inconveniente pot fi rezolvate cu ajutorul interventiei de rinoplastie. Remodelarea nasului este una din cele mai comune proceduri de operatie estetica efectuate in prezent. Este o interventie chirurgicala care corecteaza anumite trasaturi ale nasului, rezultatul final fiind ameliorarea problemelor respiratorii, dar si a aspectului nasului, scrie Gandul.


Cataracta, cancer de piele si imunitate scazuta de la soare


Romanii sunt predispusi cancerului de piele, cataractei si infectiilor daca se expun la soare prea mult. Ieri, indicele de radiatii ultraviolete a fost intre 8 si 10 la mare si in sud, aproape de maxim. Bucurestiul si 21 de judete din estul, sudul si sud-estul tarii se afla inclusiv azi sub cod galben de canicula, timp in care vor fi temperaturi de 35-37 de grade, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80. In unele judete, inclusiv Bucuresti, temperatura efectiva simtita a fost ieri de 42 de grade C. Pe de alta parte, indicele de radiatii ultraviolete a fost ieri intre 8 si 10 pe litoral si in sudul tarii, iar in restul tarii intre 6 si 7. Aceste valori sunt periculoase pentru sanatate si e nevoie de masuri de protectie care includ evitarea expunerii la soare intre orele 11.00 si 17.00 si protectia solara cu palarie, ochelari si haine adecvate. "Controversatele" ultraviolete provoaca afectiuni acute sau cronice la nivelul pielii, ochilor si imunitatii, atentioneaza medicii, anunta EVZ.


Ceaiul negru echilibreaza nivelul glicemiei diabeticilor


Ceaiul negru este bautura ideala pentru pacientii care sufera de diabet de tip II, arata un studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea din Teheran. Potrivit specialistilor, aceasta bautura ajuta la echilibrarea nivelului glicemiei din organismul persoanelor care sufera de aceasta afectiune. Extractul de ceai negru este benefic pentru acesti pacienti, deoarece reduce stresul oxidativ si inflamatia tesuturilor, ajutand organismul sa lupte cu boala. Cercetatorii au studiat efectele acestei bauturi in diferite doze, de la 150 pana la 600 de mililitri pe zi. Rezultatul monitorizarii a aratat ca, indiferent de doza, capacitatea antioxidanta a fost crescuta la toti pacientii care au baut ceai negru. Un alt studiu realizat de cercetatorii japonezi arata ca extractele din ceai negru reduc nivelul colesterolului din sange, avand efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Tot ei au observat o scadere a numarului trigliceridelor din sange si o reducere a masei de grasime din organsim, consecinta a consumului regulat de ceai negru. Participantii la studiu au primit zilnic, timp de trei luni, cate un gram de extract de ceai negru, la sfarsitul studiului inregistrand o scadere a colesterolului cu 9-12 procente, informeaza Gandul.


9 alimente care te ajuta sa arati mai bine dezbracata


Fie ca iti doresti sa slabesti cateva kilograme pentru a arata cat mai bine pe plaja in costumul de baie, sau vrei sa iti mentii greutatea dar sa iti tonifici corpul, exista unele alimente care te pot ajuta sa te simti si sa arati sanatoasa si frumoasa chiar si fara haine pe tine. Alimentele cu un continut scazut de grasimi, dar bogate in calciu te pot ajuta sa slabesti pe termen lung. Un studiu publicat in British Journal of Nutrition a constatat ca femeile obeze care au dublat aportul zilnic de calciu de la 600 de miligrame la 1.200 de miligrame pe parcursul a 15 saptamani au pierdut in medie cinci kilograme, fara sa reduci caloriile! Iaurtul simplu scazut de grasimi iti ofera proteine bune pentru musculatura si contine mai putin zahar decat alte tipuri. In plus fata de dezvoltarea muschilor, calciul te poate ajuta sa ai un par lung, puternic si frumos, deoarece parul este format aproape numai din proteine, scrie Romania Libera.


Cum slabesti cu ajutorul psihologului


Depresia, plictiseala, stresul, lipsa de apreciere si a controlului reprezinta principalele motive pentru care ne ingrasam, dincolo de factorul genetic, sunt de parere psihologii. "Exista persoane care se ingrasa atunci cand trec printr-o perioada grea, ca de exemplu cand au examene sau traverseaza un interval de timp stresant. Atunci, mancarea devine un refugiu. Apoi, persoanele mananca din obisnuinta, nu pentru ca organismul le cere", a declarat pentru Gandul psihologul Roxana Niculescu. Specialistul subliniaza ca aceasta metoda de a scapa de surplusul de kilograme nu se adreseaza persoanelor care asteapta minuni peste noapte. "Persoanele care au probleme cu greutatea trebuie sa realizeze faptul ca este contraindicat sa slabesti repede si mult. Scopul nostru este de a-l face pe pacient sa constientizeze ca mancarea in exces ii pune sanatatea si mai tarziu viata in pericol. Apoi, persoana care apeleaza la un psiholog pentru a slabi este ajutata sa adopte si sa urmeze pe tot parcursul vietii un stil de viata sanatos", anunta Gandul.



de M.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.