Ultima oră

350 de pachete pentru bolnavii si batrinii de la spital

Dan Chiriac
28 iul 2010 640 vizualizări
Spitalul Judetean si-a celebrat ieri patronul spiritual u preotul bisericii din curtea spitalului a oferit pachete si o masa bolnavilor, batrinilor si copiilor

Medicii de la Spitalul Judetean impreuna cu preotul Ion Gherman, de la Biserica din curtea spitalului, au organizat ieri mai multe manifestari cu ocazia celebrarii patronului spiritual, Sf. Pantelimon, ocrotitorul medicilor si tamaduitorul bolnavilor. Actiunea a fost organizata cu sprijinul mai multor oameni de afaceri locali, care au donat produse pentru alcatuirea a 350 de pachete si a unor mese festive. "Am savirsit Sfinta Liturghie si Parastasul. Fiecare sectie din cadrul spitalului mi-a adus un pomelnic in care au fost pomeniti cei care de-a lungul timpului au lucrat in sectiile respective, dar care acum nu mai sint printre noi. Au fost amintiti doctori, asistenti, infirmiere, dar si personal auxiliar, de la bucatarie sau cei care au facut curatenie. Au fost pomenite peste 100 de persoane, dar sintem convinsi ca nu sint nici macar jumatate din cei care ne-au parasit in ultimii ani. E greu sa-ti amintesti de toti cei care au lucrat in spital si acum nu mai sint printre noi", ne-a spus Ion Gherman. Acesta a tinut sa le multumeasca si celor care l-au ajutat pentru organizarea acestei actiuni. "Domnii Vasile Bordea, Liviu Jitea si Gheorghe Jelea ne-au ajutat cu produse necesare pentru aceste pachete. Am facut 350 de plase care au fost date, in primul rind, celor de la Caminul de Batrini, apoi celor din sectii. Au fost alesi doar bolnavii din sectiile fara probleme, pentru ca nu poti sa le dai mincare celor care au burta taiata sau celor care au impus un anumit regim alimentar", ne-a mai spus pr. Ion Gherman. Acesta a impartit pachetele imediat dupa Liturghia oficiata de mai multi preoti si la care au luat parte vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, dar si alti oameni de afaceri, printre care Ion Martis si Nicu Mazere. Directorul spitalului, Nicolae Moise, dar si mai multi sefi de sectie, s-au impartit si au participat la actiunea organizata de biserica, dar totodata le-au oferit angajatilor o masa. Preotul Gherman a fost multumit ca mai multi bolnavi au venit la slujba, desi situatia lor medicala nu era dintre cele mai bune. Acestia au fost rasplatiti cu cite un pachet care continea rosii, castraveti, ardei, cascaval, prajituri, napolitane, apa minerala sau fructe. Multi s-au rugat pentru sanatatea lor si a familiei si au considerat ca astfel de actiuni trebuie repetate. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.