Ultima oră

An bun la porumb si floarea soarelui

Doina Ganea
13 iul 2010 703 vizualizări
Anul acesta se anunta a fi un bun an agricol pentru fermierii care au cultivat porumb si floarea soarelui, si mai putin bun pentru cei care au cultivat rapita

Potrivit specialistilor, vremea a tinut cu cultivatorii de porumb si daca temperaturile nu vor creste foarte mult, agricultorii vor avea una din cele mai bune recolte din ultimii ani. Oficialii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea cred ca si la griu productia va fi buna, cu conditia sa nu mai ploua. "La griu ar fi un an excelent daca reusim sa stringem productia in urmatoarele doua saptamini. La rapita sint unele probleme, aceasta cultura fiind in mare parte calamitata anul acesta, dar proprietarii sint fermieri cu experienta care si-au asigurat cultura. Cit priveste porumbul si floarea soarelui, plantele arata foarte bine pina acum. Speram sa nu ne faca vremea surprize si sa nu fie temperaturi de peste 40 de grade, fiindca deocamdata umiditate este in sol", a spus directorul DADR, Costica Neata. Pina acum a fost recoltata doar 5% din suprafata totala de griu insamintata pe 29.881 ha, obtinindu-se o productie medie de 2.694 kg/ha. La orzoaica de toamna s-a incheiat recoltatul, productia fiind de peste 1.100 de tone. La orz recoltatul s-a realizat doar pe 67% din suprafata, productia medie fiind de 2.255 kg/ha, in timp ce la rapita recoltatul s-a facut pe 49 % din suprafata, obtinindu-se o productie totala de 5.160 tone. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.