Ultima oră

Nuntile si botezurile se fac cu instiintare la primar

Doina Ganea
6 iul 2010 1119 vizualizări
Patronii teraselor vor trebui sa se doteze cu aparate de masurare a zgomotului u organizatorii de nunti trebuie sa notifice municipalitatea pentru orice eveniment gazduit in locatia lor u circiumele care functioneaza dupa orele 24 trebuie sa aiba acordul tuturor vecinilor

De la 1 august in municipiul Focsani va intra in vigoare noul regulament privind functionarea teraselor sezoniere, aprobat de consilierii locali, in sedinta de la sfirsitul lunii trecute. Cu acest prilej au fost stabilite si o serie de amenzi pentru patronii ale caror terase functioneaza dupa ora 24, a celor care nu au acordul vecinilor, atit pe orizontala cit si pe verticala (in cazul teraselor aflate linga blocuri) pentru functionarea intre orele 22,00 si 24,00 sau care au un nivel de zgomot peste limita admisa. Toti patronii de terase vor trebui sa se doteze cu un aparat de masurat nivelul zgomotului, dispozitiv care costa in jur de 200 de lei. Viceprimarul municipiului, Vasile Dobre, a precizat ca orarul poate fi depasit de cei care organizeaza diferite evenimente, precum, nunti, botezuri etc., dar acestia trebuie sa depuna o notificare la Primarie prin care sa anunte ca localul este rezervat si perioada pentru care s-a facut rezervarea. "Solicitantul va depune o notificare la Primaria Focsani, la Politia Municipiului si la Politia Comunitara cu cel putin 48 de ore inainte de eveniment, in care va declara pe propria raspundere ca va lua toate masurile pentru respectarea reglementarilor privind ordinea si linistea publica. Daca se va omite notificarea, primarul municipiului poate interzice desfasurarea unor astfel de evenimente pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 luni", a precizat viceprimarul Vasile Dobre.


4.000 de lei amenda pentru nerespectarea programului


Noile conditii sint impuse prin regulamentul de functionare atit teraselor sezoniere amplasate pe domeniul public/privat al municipiului Focsani cit si pe proprietatile particulare. Tot prin noul regulament, comerciantilor li se interzice "rezervarea" unor locuri de parcare pentru clienti prin amplasarea pe carosabil de scaune sau cutii. Si improvizatiile cu folii, cartoane sau prelate care sa protejeze impotriva ploii sint interzise. Mesele si scaunele vor fi asezate direct pe sol sau pe podiumuri nu mai inalte de 15 centimetri. Nu vor fi autorizate sa functioneze terase la o distanta mai mica de 5 metri de intersectii sau treceri de pietoni si nici pe trotuarele mai inguste de doi metri. Zona in care functioneaza terasa se va delimita prin elemente decorative, plante ornamentale sau panouri transparente cu inaltimea maxima de 80 de centimetri. în situatia unor reclamatii, programul de functionare al terasei poate fi redus sau chiar poate fi suspendata activitatea. Depasirea suprafetei amplasamentului cit si a perioadei de valabilitate a conventiei se va sanctiona cu amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei. Si functionarea fara autorizatie se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 2.000 de lei. Cea mai mare sanctiune poate fi de 4.000 de lei si se poate aplica in cazul teraselor care nu respecta orarul de functionare. în cazul in care unui comerciant care are terasa pe domeniul public al municipiului i se anuleaza autorizatia de functionare sau renunta la desfasurarea activitatii comerciale in terasele sezoniere, acesta va fi obligat sa readuca terenul la starea initiala. Sezonul anual de functionare a teraselor incepe de regula pe 1 mai si se termina in 30 septembrie. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.