Ultima oră

Focsanenii vor avea parte de mult film de ziua orasului

Doina Ganea
3 iul 2010 1674 vizualizări
La sfirsitul saptaminii, focsanenii sint invitati sa urmareasca filme, sa faca sport si sa asculte muzica populara si corala in aer liber u tot in acest week-end are loc Salonul Auto, la Promenada Mall

Manifestarile dedicate Zilelor Municipiului Focsani, care au inceput ieri, se vor desfasura pina martea viitoare, focsanenii sarbatorind 148 de ani de la unirea Focsanilor Moldovei cu Focsanii Munteni prin multe manifestari culturale, dar mai cuminti decit in anii trecuti. Din pricina recesiunii economice, anul acesta nu va mai fi inchis nici Bulevardul Garii pentru obisnuitele spectacole sau pentru festivalul berii, care aducea puhoi de lume la terase. Doar in aceasta seara va fi organizat un spectacol in Piata Garii de catre Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei". Manifestarile de astazi vor incepe la orele 09.00 cu Campionatul municipal de tenis de cimp pentru "Cupa Municipiului Focsani", care va avea loc pe terenurile din Parcul "Nicolae Balcescu". La orele 10.00 va avea loc Festivalul coral international "Pastorala" "" Editia a III-a, laTeatrul Municipal Focsani, dupa care, la orele 11.00, va incepe Minicampionatul de Volei la Sala Colegiului "Edmond Nicolau" Focsani. Seara va continua cu un spectacol folcloric intitulat "De ziua orasului meu!" sustinut de Ansamblul folcloric "Tara Vrancei" in Piata Garii, incepind cu orele 18.00.


Muzica, filme, masini


A doua zi de sarbatoare a focsanenilor se va incheia cu o proiectie de film in cadrul Caravanei cinematografice, care va incepe la orele 22.00, in Piata Teatrului. Miine dimineata vor continua manifestarile sportive, care vor fi urmate in jurul orelor 11.00 de o proiectie de film la Teatrul Municipal. In continuare, la orele 18.00, va avea loc spectacolul folcloric "De ziua orasului meu!" "" sustinut de Ansamblul "Tara Vrancei" in Parcul "Robert Schumann", iar seara se va incheia cu o noua proiectie de film. Toate proiectiile cinematografice din aceasta perioada se vor desfasura sub semnul Caravanei filmelor TIFF (Festivalului International de Film Transilvania) "" Operation Kino. Caravana cuprinde un program dedicat scurt-metrajelor premiate la festivalurile participante la acest proiect. Caravana filmelor TIFF / Operation Kino ajunge pe 3 iulie la Focsani si poposeste pina pe 5 iulie. Proiectiile vor avea loc la Teatrul Municipal, unde vor putea fi vizionate filme precum "Eu cind vreau sa fluier, fluier"; "Websitestory", "Le concert" (Concertul) sau "The World is Big and Salvation Lurks around the Corner" (Lumea e mare, iar salvarea se ascunde dupa colt). Intrarea la filme este gratuita. Anul acesta Zilele Focsaniului sint organizate in perioada 02 - 06 iulie. Ca un element de noutate, anul acesta organizatorii au inscriptionat diferite obiecte cu imagini simbolice ale orasului Unirii in scopul promovarii evenimentului. Tot in acest week-end, in parcarea centrului comercial Promenada Mall va avea loc a IX-a editie a Salonul Auto Vrancea "SAV 2010". Dealerii locali si regionali vor expune pentru cei care isi doresc o masina noua pe timp de criza 15 marci auto de renume mondial. Week-end placut! (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.