Ultima oră

Se lucreaza la inventarul domeniului privat al Focsaniului

Doina Ganea
16 iun 2010 906 vizualizări
Plan Urbanistic General (PUG) al orasului ar putea fi finalizat in aceasta vara

Primaria Focsani lucreaza de mai bine de doi ani la intocmirea inventarului domeniului privat al municipiului. Aceasta fiindca sint foarte dese cazurile in care proprietatile din acte nu corespund cu cele de pe teren, iar autoritatile locale nu au o situatie exacta. Si asta ca urmare a lipsei de viziune arhitectonica, care a condus si la o dezvoltare urbanistica haotica. Primarul Decebal Bacinschi a explicat ca in prezent acest inventar este extrem de important pentru realizarea unor proiecte care au ca tema situatia spatiilor verzi, terenurilor din intravilan sau a celor din extravilan. "Lucram de doi ani la acest inventar si mai avem 40% din el. Speram ca intr-un an sa-l finalizam ca sa putem avea o imagine clara si obiectiva atit asupra domeniului privat cit si public al municipiului Focsani", a declarat edilul sef. Potrivit aceleiasi surse, concomitent se lucreaza si la noul Plan Urbanistic General (PUG) al Focsaniului, care ar putea fi finalizat in aceasta vara. Anul trecut, Protelco SA Cimpina si SC Altrix Arhitectura SRL au cistigat licitatia de realizare a PUG-ului Focsaniului in care proiectantul general este sub coordonarea arhitectului drd. Marius Albisor. Valoarea alocata initial acestui proiect a fost de 289.000 de lei. Alesii locali au fost de acord ca PUG-ului orasului, care a expirat la 1 aprilie 2010, sa-i fie prelungita valabilitatea pina la 1 iulie 2010, cind se presupune ca va fi finalizat noul PUG. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.