Ultima oră

Debransare doar cu acordul instantei

Nicoleta Cristea
14 iun 2010 891 vizualizări
Locuintele cu restante la utilitatile publice nu vor mai putea fi debransate fara o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Potrivit unui proiect de lege aflat in dezbatere la Senat, Legea nr. 230 din 06/07/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari urmeaza sa fie modificata si completata, astfel incit furnizorul nu va putea trece la debransarea de la serviciile publice de utilitati decit in baza unei hotariri in instanta. In acest moment, legea spune ca furnizorul, pentru recuperarea debitelor, va actiona impotriva restantierilor. Insa, nu de putine ori, reprezentantii serviciilor de utilitati publice ii debranseaza pe proprietari unilateral, doar in baza unui simplu preaviz. Prin completarea ce se va aduce Legii nr. 230/2007, furnizorul va avea obligatia sa il invite la o conciliere directa pe proprietarul care are un debit de achitat. Principalul avantaj al proprietarului in urma adoptarii acestei modificari legislative este ca va putea, intr-un interval de timp stabilit impreuna cu furnizorul de servicii si consemnat in procesul verbal al concilierii, sa isi achite debitul, in timp ce furnizorul va scapa de plata taxei de timbru. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 43 minute, 36 secunde
Dar pentru debransarea de buna voie de ce se pun atatea piedici de catre ENET ???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.