Ultima oră

Aditionalele papa si banii Europei, nu numai pe cei ai judetului

Mihaela Beșleagă
2 iun 2010 749 vizualizări
Proiectantul a suplimentat lucrarile parafate initial, inlocuind toata instalatia sanitara si pardoseala de mozaic cu gresie u valoarea lucrarilor suplimentare este de 469.261 lei u E o practica a CJ de a majora substantial suma de investitie, acum cu aproape 25%. Se cistiga contractul pe sume mici de catre constructori apropiati CJ si apoi se solicita suplimentari , a spus consilierul PDL Emilian Diaconu

Peste 4 miliarde de lei vechi va acorda Consiliul Judetean pentru lucrari suplimentare neincluse in proiectul initial la Centrul Scolar pentru educatie incluziva Mihalceni, aflat in reabilitare. Consilierii judeteni au aprobat luni, in cadrul sedintei ordinare, proiectul de hotarire privind modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul "Modernizarea, extinderea si dotarea Centrului Scolar pentru educatie incluziva Mihalceni", finantat din fonduri europene alocate prin Programul Operational regional 2007-2013. "Datorita unor circumstante imprevizibile au devenit necesare realizarea unor lucrari de constructie suplimentare/aditionale la contractul de lucrari. Avind in vedere faptul ca acest obiectiv este destinat copiilor cu dizabilitati, faptul ca trebuie sa asigure confortul minim necesar impus de normele existente in vigoare precum si conditiile de siguranta in exploatare, s-a constatat ca este necesara achizitionarea acestor lucrari care nu pot fi separate de contractul initial fara aparitia unor incoveniente majore", se arata in referatul intocmit de Directia de Dezvoltare a CJ. Valoarea lucrarilor suplimentare este de 469.261 lei, din care TVA reprezinta 74.924 lei. Din valoarea totala a investitiei, respectiv 2.656.571 lei (inclusiv TVA), constructia valoreaza 1.589.776 lei, diferenta de circa 1 milion de lei noi punind semne de intrebare consilierilor democrati. O explicatie a venit de la Iulian Matache, directorul Directiei de Dezvoltare din CJ, care a spus ca aceasta suma va fi folosita pentru dotarea centrului. "E o practica a CJ de a majora substantial suma de investitie, acum cu aproape 25%.

E o modalitate de a da bani constructorului pe lucrari neexecutate. Se cistiga contractul pe sume mici de catre constructori apropiati Consiliului Judetean si apoi se solicita suplimentari", a spus consilierul democrat-liberal Emilian Diaconu, devoalind astfel o pratica a celor care dispun in mod arbitrar de banul public. "Afirmatia domnului Emilian Diaconu este foarte grava, il rog sa vina la Mihalceni, sa vada ca nu e nimic in neregula si sa nu mai faca afirmatii gratuite", a replicat Iulian Matache catre fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean in guvernarea PDSR.


Mozaicul, inlocuit cu gresie


Proiectantul general al lucrarii, SC Termoinstal Proiect SRL Focsani, la care este actionar unic focsaneanul Daniel Dumitru, specifica in dispozitia de santier lucrarile suplimentare sau cele care vor fi inlocuite. Astfel, se va renunta la remedierea zonelor deteriorate ale pardoselilor din mozaic de pe holurile de la parter si etaj, iar intreaga suprafata a pardoselilor se va realiza din gresie de trafic intens. De asemenea, s-a renuntat la solutia de montare a instalatiei electrice aparente din cauza faptului ca nu prezinta siguranta maxima, ceea ce impune refacerea intregii instalatii in sistem ingropat. In plus, se va inlocui in totalitate toata instalatia sanitara. In ciuda discutiilor dintre alesi, proiectul de hotarire a trecut cu majoritatea voturilor consilierilor PSD si PNL, iar cinci alesi PDL au votat impotriva. Data de finalizare a lucrarilor de modernizare si extindere a Centrului este peste exact un an, la 3 iunie 2011. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.