Ultima oră

Gospodarii inundate si poduri rupte

Mihaela Beșleagă
25 mai 2010 2015 vizualizări
Cel mai mult a plouat la Gura Calitei - 37,8 l/mp u ieri a cazut grindina la Pufesti, particulele de gheata masurind si 10 mm u codul galben hidrologic s-a prelungit pina azi la ora 16.00, pe riurile Siret si Trotus

Ploile din acest sfirsit de saptamina au facut ravagii in Vrancea. Poduri luate de ape, oameni izolati si curti inundate, toate fac parte din atmosfera de dupa potopul din weekend. In perioada simbata, 22 mai "" duminica, 23 mai, s-au atins cantitati de precipitatii record, conform datelor transmise de Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea. Cel mai mult a plouat la Gura Calitei "" Groapa Tufei, respectiv 37,8 l/mp, unde din cauza revarsarii riului Rimna au ramas izolati 45 de oameni. Alte cantitati importante de precipitatii s-au inregistrat la: Nereju, pe Zabala "" 37 l/mp, Tulburea, pe Rimnicu Sarat "" 33 l/mp, Naruja "" 28 l/mp, Colacu "" 21,5 l/mp, Tulnici, pe Putna "" 19 l/mp. In apropiere de Focsani, la Golesti, au cazut precipitatii de 15,1 l/mp. Probleme cu depasirea cotei de atentie s-au inregistrat doar pe riul Rimna, intr-un interval de trei ore. "Ieri (duminica, n. r.), pe riul Rimna, la ora 6 dimineata, se depasise cota cu 2 cm, dar la ora 9 a scazut cu 20 cm sub cota. In rest nu s-au mai atins cotele de atentie", ne-a transmis ofiterul de serviciu de la SGA Vrancea. Localnicii din catunul Groapa Tufei, satul Lacu lui Baban, dupa ce au ramas izolati din cauza ruperii podului care facea legatura cu satul, aveau ieri asigurat traficul pietonal. De asemenea, intre centrul comunei Gura Calitei si satul Groapa Catrinei, localnicii pot merge doar pe jos, intrucit podul care asigura legatura intre cele doua localitati s-a rupt in urma viiturii. Avariat este si DJ 205B, respectiv podul ce leaga Virtescoiu de Cirligele. Au fost inundate si patru gospodarii in satul Pietroasele din comuna Cimpineanca, dupa ce s-a revarsat un canal de colectare situat intre Cimpineanca si Faraoanele. Conform datelor centralizate la nivelul Institutiei Prefectului, ieri a cazut grindina la Pufesti, particulele de gheata masurind si 10 mm. Au fost afectate mai multe culturi agricole, urmind ca in cursul zilei de astazi sa fie evaluate pagubele. "S-a prelungit codul galben hidrologic pina miine (azi, n. r.) la ora 16.00, fiind vizate in principal riurile Siret si Trotus", ne-a declarat subprefectul Vincentiu Micheci, care a asigurat permanenta la Prefectura. Astazi se va intruni si Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea, dupa ce in prealabil se vor evalua toate pagubele produse de inundatiile din aceste zile. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.