Ultima oră

Postasii vrinceni nu vor sa intre la gramada cu bugetarii

Iulia Nicolaie
13 mai 2010 698 vizualizări
Sindicalistii propun si masuri alternative de reducere a evaziunii fiscale si bat moneda pe depolitizarea institutiilor u Singurii care ne-am asumat programul de restructurare sintem noi, postasii , spun sindicalistii Postei Vrincene

Sindicalistii postasi din judet reactioneaza dur la propunerile guvernantilor si spun ca resping in totalitate "taierile" pe care acestia doresc sa le faca din salarii. "Se puteau impune masuri care sa vizeze reducerea evaziunii fiscale prin inasprirea pedepselor si intarirea controlului, reforma Inspectiei Muncii, reducerea jafului facut la buget prin achizitii publice nejustificate, reducerea pensiilor si salariilor ce depasesc limita decentei, introducerea impozitarii progresive si aplicarea de taxe si impozite direct proportionale cu veniturile, aplicarea unui tratament fiscal unitar si impozitarea substitutelor de contracte individuale de munca mai putin fiscalizate in prezent, stoparea jafului din sistemul de sanatate, depolitizarea institutiilor publice locale si centrale precum si a tuturor agentilor economici cu capital majoritar de stat", spun postasii intr-un protest remis redactie noastre ieri. De asemenea, acestia se arata impotriva introducerii salariatilor Companiei Nationale de Posta Romana in aceeasi categorie cu salariatii platiti direct de la bugetul de stat, avind ca argument faptul ca Posta se autofinanteaza si ca ani intregi s-au platit toate taxele si impozitele la zi, avind profituri de zeci de milioane de euro. Sindicalistii mai afirma ca amestecul politic nu a facut decit foarte mult rau Postei, stopind procesul de restructurare asumat de Statul Roman. "Singurii care ne-am asumat programul de restructurare sintem noi, postasii, membri de sindicat. Am depasit primele etape in vederea restructurarii foarte grele pe care ni le-am asumat, au fost externalizate mai multe activitati si odata cu ele si salariatii postali, in jur de 2.500 la nivel national. Nu a fost usor, desi D-nul Ministru Gabriel Sandu la o intilnire comuna, a afirmat ca in Romania nu se respecta legile si actele emise de Guvern si nimeni nu si-a asumat programul de restructurare aprobat prin H.G. D-le ministru, sintem aici, doar noi ne-am asumat acest program cu costuri sociale destul de mari", mai scriu sindicalistii in protest.


Posta vrinceana, in stare de incertitudine


Liderul sindical Gigi Mihalache nu se fereste nici sa mentioneze problemele de la conducerea Oficiului Judetean de Posta Vrancea, unde senatorul PDL Sorina Placinta si-a pus in functie fostul angajat, pe Neculai Tutuianu, dupa cum a recunoscut el insusi la acel moment. Astfel, Mihalache sustine ca Tutuianu este doar un director "de forma", in timp ce si in acest moment conducerea institutiei este incerta. "Momentan, acel om politic impus doar se prezinta zilnic la program si se recomanda in continuare director la Oficiul Judetean de Posta Vrancea, desi exista informatii din surse cit se poate de sigure ca nici macar nu mai este sustinut de PDL, deoarece la examenul ce a avut loc la Bucuresti pentru ocuparea postului, partidul de guvernamint a sustinut un alt politruc, numai ca si acela era cumva patat. In acest moment ne aflam intr-o stare de incertitudine, deoarece nu avem director, dar totusi cineva se recomanda director mare la Posta Vrinceana. Se pare ca domnul Basescu stie de ce", afirma Gigi Mihalache. Prin intermediul protestului, sindicalistii tin sa isi exprime disponibilitatea de a lucra solidar cu celelalte sindicate pentru a stabili un program comun si planuiesc sa se prezinte la protestul din 19 mai din Bucuresti cu un sicriu drept simbolul "ajutorului" dat de Guvern Postei Romane. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.