Ultima oră

Candidatii la sefia Politiei, testati la nervi

Dan Chiriac
5 mai 2010 922 vizualizări
Examenul de pe 20 mai ar putea fi doar unul de proba , exact cum s-a intimplat si la testarea pentru sefia Politiei Rutiere

Cei opt candidati care doresc sa conduca politia vrinceana vor avea de trecut o alta proba pina la examenul final. Ofiterii vor fi programati pentru saptamina viitoare la Bucuresti, unde vor sustine testarea psihologica, fara de care nu vor primi unda verde catre biroul de inspector sef. Biroul de Presa al IGPR ne-a confirmat ieri ca cei opt candidati inscrisi au ramas in cursa. Numele acestora nu reprezinta nici o surpriza. Singurul inscris care nu activeaza in prezent la IPJ Vrancea este comisarul sef Cristache Jipa, de la IPJ Galati, care se afla la a doua tentativa de a prelua postul de sef al politiei vrincene. Ceilalti sapte candidati sint comisarul sef Ionel Rusu, fostul sef al Politiei Adjud, actualmente ofiter la Transporturi Feroviare, comisarul sef Victor Norocea, interimar la conducerea politiei vrincene, comisarul sef Georgel Badiu, seful de la Cercetari Penale, comisarul Danut Bogdan de la Investigatii Criminale, comisarul sef Enache Manolache, de la Serviciul de Investigatii Criminale, fostul adjunct Ionel Popescu, dar si Neculai Braileanu, fostul sef al unitatilor de politie din Panciu si Odobesti. Numarul foarte mare de candidati este unul surprinzator, semn ca nu se stie cine va primi sustinerea politica necesara. Politistii vrinceni se gindesc ca situatia ar putea fi identica cu cea de la examenul pentru sefia Politiei Rutiere, cind a fost nevoie de mai multe examinari pentru stabilirea sefului. In aceste conditii, nu este exclus ca primul examen pentru postul de inspector sef sa fie doar o "testare de proba", urmind ca nici unul dintre candidati sa nu obtina nota minima, mai ales ca bibliografia este una stufoasa. Postul ar urma sa fie scos din nou la concurs, iar in competetie s-ar putea inscrie si alti ofiteri care nu au facut-o acum. Examenul este programat pe data de 20 mai, la sediul IGPR din Bucuresti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.