Ultima oră

2 ani cu suspendare pentru impuscaturile de la Calimanesti

Eduard Popescu
3 mai 2010 3442 vizualizări
Inculpatul si victima au fost obligati sa plateasca cheltuieli de judecata

Alexandru Costinel Grecu, cercetat in instanta dupa ce a facut uz de arma la un bar din apropiere de Mausoleul Marasesti, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare. Tinarul de 24 de ani a fost trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Vrancea pe motiv ca a introdus in tara fara drept doua arme cu gaz comprimat si munitia aferenta, folosire fara drept in loc public a uneia dintre arme si pentru lovire sau alte violente. Aceasta ultima acuzatie a fost insa retrasa de partea vatamata, Nicusor Plescan, din Marasesti, care fusese ranit cu pistolul cu gaz comprimat in urma cu peste un an. "... dispune confiscarea de la inculpat a doua pistoale cu gaz comprimat aflate in prezent in camera corpuri delicte a IPJ si munitia aferenta. Obliga inculpatul la cheltuieli judiciare catre stat. Obliga partea vatamata la cheltuieli judiciare catre stat", se arata in decizia instantei Tribunalului Vrancea. Cercetarile impotriva lui Alexandru Costinel Grecu, originar din Cimpina, Prahova, au demarat dupa ce Nicusor Plescan a reclamat ca, in ianuarie anul trecut, a fost impuscat in fata de Grecu intr-o parcare din apropierea Mausoleului Marasesti. Acesta a relatat ca s-a dus la un bar din zona respectiva impreuna cu doi prieteni, iar aici s-a intilnit cu doua tinere, despre care stia ca se prostituau, astfel incit a abordat-o pe una dintre ele, minora Florentina Alexandra B. Aceasta, potrivit lui Plescan, l-a refuzat si a iesit din incinta barului, insotita de prietena sa. Ulterior, cind a iesit din bar, Plescan le-a vazut pe cele doua "fetite" intr-un BMW cu numere de Prahova, la volan aflindu-se chiar inculpatul. Se pare ca spiritele s-au incins dupa ce Plescan ar fi batut in geamul soferului pentru a-i vorbi, moment in care a fost impuscat in fata cu un pistol cu gaz lacrimogen, spune acesta, fara nici o avertizare. Dupa ce Plescan s-a plins politiei, anchetatorii au descins la domiciliul lui Grecu, unde au gasit un pistol cu gaze "Walther", de calibru 9 mm, si 69 de cartuse pentru acesta. De altfel, la domiciliul lui Grecu a fost gasita la acel moment si o factura, din care reiesea ca acesta a cumparat din strainatate si o alta arma, lucru recunsocut de acesta la cercetari. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.