Ultima oră

Poluatorii de pe Milcov si-au platit amenzile in 48 de ore

Iulia Crețu
29 apr 2010 591 vizualizări
Firmele gasite de inspectorii de mediu vinovate de deversarea in riul Milcov si amendate pentru poluare cu ape uzate de la fermele de porci, si-au platit amenzile aplicate de Comisariatul Garzii de Mediu Vrancea in termenul de 48 de ore.

Atit Premium Porc, cit si Agroinvestments Moldova au fost sanctionate cu amenzi cuprinse intre 50.000 si 100.000 RON, acestea achitind Garzii cite 25.000 RON. Gheorghita Berbece, directorul coordonator adjunct al Garzii de Mediu, a dat asigurari ca agresiunea asupra mediului in zona poluata acum doua saptamini s-a reparat. Pentru a incerca prevenirea producerii altor poluari similare in zona, cei de la Mediu stau cu ochii pe fermele de animale din comuna Golesti. "Repet, acolo nu a fost o deversare accidentala, nu spun ca s-a intimplat voit, ci doar ca s-a stiut. Canalul de scurgere a fost blocat, pentru a limita deversarile in Milcov si s-au folosit pompe pentru preluarea apelor uzate. S-au mai luat o serie de masuri care sa previna producerea altor accidente si s-a cerut revizuirea autorizatiei de mediu", ne-a spus Gheorghita Berbece. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.